Comunitat Valenciana

Els delictes en el camp disminuïxen un 36,1% en el primer semestre a la Comunitat Valenciana

  • Els delictes en el camp han disminuït un 36,1% en el primer semestre a la Comunitat Valenciana en passar dels 1.926 comesos en este període en 2016 a les 1.231 infraccions en 2017. A més, s'han aclarit 277 delictes i s'han detingut o investigat un total de 338 persones en els sis primers mesos de l'any.
CAMPOS DE TARONGES
CAMPOS DE TARONGES
EUROPA PRESS
CAMPOS DE TARONGES

Així, ho ha assenyalat este dilluns el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues, després de presidir la reunió del Grup de Treball de Seguretat en l'àmbit rural per a fer un balanç de les actuacions d'este període.

A esta reunió han assistit els tres subdelegats de Govern, els responsables de les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, Pilar de la Oliva, el Fiscal Superior de la Fiscalia, Antonio Montabes, associacions agràries, cooperatives com AVA, La Unió de Llauradors, Federació de Cooperatives Agràries, Regants, Federació Valenciana de Municipis i Províncies, i Generalitat.

Per províncies, Castelló ha encapçalat la reducció de delictes la baixar un 52,6%, seguit d'Alacant, amb un descens del 35,3%, i València amb un 33,2%. Moragues ha ressaltat que estes xifres demostren "la bona coordinació" i "l'eficàcia policial".

En concret, en la província de Castelló es van registrar 120 infraccions en els primers sis mesos, 89 en explotacions agrícoles i 31 en explotacions ramaderes, la qual cosa suposa una disminució del 52,6% respecte a l'any anterior quan es va arribar a un total de 253 infraccions.

En la província d'Alacant, en este període es van comptabilitzar 200 infraccions, 191 en explotacions agrícoles i 9 en explotacions ramaderes, la qual cosa suposa una disminució del 35,3% respecte a les 253 de 2016.

Per la seua banda, en la província de València va haver-hi 911 infraccions (835 en explotacions agrícoles i 76 en explotacions ramaderes), la qual cosa suposa una disminució del 33,2% davant les 1.364 infraccions del mateix període de l'any anterior.

Moragues ha assenyalat que com "no es poden posar portes al camp" és molt "important treballar en la prevenció, coordinació i foment de la cultura de la denúncia". En eixe sentit, ha recalcat la necessitat que els agricultors denuncien "qualsevol comportament sospitós i robatori" per a poder investigar les "moltes bandes organitzades que es mouen contínuament" i poder millorar així la tasca policial.

En este sentit, ha ressaltat que els Equips Roca de la Guàrdia Civil i el sector agrari han mantingut un total de 302 reunions i 478 contactes per a identificar les principals zones de robatori i fomentar la cultura de la denúncia.

A més, l'Àrea d'Agricultura i Pesca de la Delegació del Govern ha organitzat tres Jornades sobre Seguretat en el Camp dirigides a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, que sorgix de les peticions de les Organitzacions Agràries que van expressar la conveniència de realitzar una jornada formativa dirigida als integrants de les diferents forces i cossos de seguretat que participen en l'àmbit de les seues competències en la vigilància del transport i trazabilitat dels productes agraris.

MILLORA DE COORDINACIÓ

A més, en la reunió s'ha debatut "la necessitat de millorar" el document d'acompanyament i trazabilitat agrària (DATA), que "ajuda moltíssim" en la investigació de la venda de productes robats, ja que s'han detectat casos de falsificació.

De la mateixa manera, s'ha estudiat la importància que les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat accedisquen al cadastre rústic perquè dóna "moltíssima informació" necessària per a la investigació dels delictes en el camp.

Moragues ha ressaltat així mateix la importància la bona coordinació en matèria d'investigació de la nova casuística que s'estan detectat en el camp com peladoras de fruites que no tenen autorització, el robatori de ruscs, o de mesuradors de la capacitat hidràulica.

Finalment, també ha apuntat que s'està en contacte amb l'autoritat judicial per a millorar la coordinació a l'hora de determinar què destinació se li dóna als productes decomissats ja que uns són peribles i uns altres no.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento