Comunitat Valenciana

Medicina en la UV té la nota de tall més alta del sistema universitari valencià, amb un 12,99

  • El grau de Medicina de la Universitat de València (UV) és la titulació amb la nota més alta -un 12,99- de tot el sistema universitari valencià, segons ha informat la institució acadèmica.
Alumnes valencians en les proves de la Selectivitat
Alumnes valencians en les proves de la Selectivitat
EUROPA PRESS
Alumnes valencians en les proves de la Selectivitat

La UV ha adjudicat el 99,76% de les 8.620 places de primer curs que oferia per a l'any acadèmic 2017-2018 en els centres propis. Els estudiants que han triat titulacions de la Universitat de València han sigut 36.089, dels quals 15.830 ho han fet com a primera opció, xifra que "torna a confirmar a esta institució com la preferida d'entre totes les universitats de la Comunitat", assenyala l'entitat educativa en un comunicat.

"El lideratge de l'oferta de titulacions de la Universitat de València -prosseguixen- és també manifest en les elevades notes per a cursar molts dels graus que s'han oferit". Han posat com a exemple que el grau de Medicina de la Universitat de València és la titulació amb la nota més alta (12,99) de tot el sistema universitari valencià.

Així mateix, entre les 15 titulacions amb la nota de tall més alta de totes les universitats valencianes, 9 corresponen a graus de la Universitat de València. A més de Medicina, són les següents: Bioquímica (12,73), Física (12,61), la doble titulació Farmàcia+Nutrició Humana i Dietètica (12,41), Odontologia (12,36), la doble titulació ADE+Dret (12,21), Infermeria (12,13), Biotecnologia (12,09), la doble titulació de Dret+Ciències Polítiques (11,99), i Traducció Anglés (11,98).

L'oferta de la Universitat de València per a 2017-2018 era de 8.620 places de primer curs en titulacions de grau (54) i dobles titulacions (6).

De l'oferta global de la Universitat, distribuïda en 54 titulacions de grau, 4 de les quals s'impartixen també en l'extensió universitària d'Ontinyent, i 6 dobles titulacions, únicament s'han deixat d'adjudicar 12 places en el Grau en Informació i Documentació i 9 en el Grau en Filologia Catalana. Més del 60% de les places adjudicades corresponen a primeres opcions i les llistes d'espera sumen 27.490 estudiants. Com en anys anteriors, destaca Medicina amb 2.322 persones en la llista per la quota general.

La vicerectora d'Estudis de Grau i Política Lingüística de la Universitat de València, Isabel Vázquez, ha manifestat la seua satisfacció pels resultats obtinguts en la preinscripció, inclosa la nova oferta d'Infermeria a Ontinyent, on s'han cobert totes les places i s'ha generat una llista d'espera de 687 persones.

Per la seua banda, el 98,1% de les places oferides per la Universitat Politècnica de València per al curs 2017-2018 han sigut adjudicades. El resultat, "el millor de l'últim lustre, suposa un avanç de més d'un punt pel que fa a l'any anterior", destaca esta institució.

El Grau en Enginyeria Aeroespacial repetix un any més com a titulació UPV amb nota d'accés més alta: 12,82. El nou Grau en Tecnologies Interactives, que s'impartirà en el campus de Gandia, no solament cobrix places, sinó que a més compta amb una àmplia llista d'espera.

A nivell individual, el Grau en Enginyeria Aeroespacial ha sigut, un any més, la titulació amb la nota d'accés més alta de la UPV, amb un 12,82 (en 2016-2017, va anar de 12,6), la qual cosa significa que els 120 alumnes admesos en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria del Disseny (ETSID-UPV) per a iniciar els citats estudis han aconseguit una nota d'accés igual o superior a este topall.

Li seguixen el Grau en Biotecnologia, que s'impartix en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agronómica i del Medi Natural (ETSIAMN-UPV), amb una nota d'accés de 12,47, i el Grau en Enginyeria Biomèdica, que s'estudia en l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials (ETSII-UPV), amb 12,42. Les tres titulacions repetixen posicions per quart any consecutiu, amb notes lleugerament més altes que l'anterior.

En este grup de cap, destaca la presència en quart lloc del Doble Grau en Administració i direcció d'empreses + Enginyeria Informàtica, amb una nota d'accés d'11,18; en cinqué, del Grau en Enginyeria en Tecnologies Industrials (10,95); i, en sisé, del Grau en Disseny i Tecnologies Creatives (10,84).

Així mateix, el nou Grau en Tecnologies Interactives, que s'impartirà en el campus de Gandia, no solament cobrix places, sinó que a més compta amb una àmplia llista d'espera.

Considerant el nombre total de sol·licituds en primera preferència, Enginyeria Informàtica i Belles Arts es mantenen com els graus més populars, seguits de Biotecnologia, Administració i direcció d'empreses, Enginyeria Mecànica i Enginyera en Tecnologies Industrials.

Finalment, també cal destacar els resultats de la UPV pel que fa a demanda de màsters. No en va, si l'any anterior, amb 5.591 sol·licituds, la UPV establia la millor marca des de la seua creació, els 6.085 del curs 2017-2018 suposen un nou rècord històric.

En el cas de la Universitat Jaume I de Castelló (UJI), el grau de Medicina torna a ser el que presenta una major llista d'espera i una nota de tall de 12,780, lleugerament superior a la de l'any passat (12,754).

Li seguixen el doble grau en Administració d'empreses i Dret (10,785); Traducció i Interpretació, amb un 10,396, i Disseny i Desenvolupament de Videojocs (9,294).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento