Comunitat Valenciana

L’Ajuntament de València reordena les competències de València en Comú

  • Ho fa de manera provisional fins que prenga possessió de la seua acta de regidor el càrrec electe corresponent, qui substituirà al dimitit Jordi Peris.
  • Maria Oliver exerceix de portaveu provisional fins que el seu grup municipal decidisca i es reparteix les regidories de Peris amb Roberto Jaramillo.
  • En la Junta de Govern d'aquest divendres també s'ha informat de l'acceptació de les subvencions del SERVEF del programa ANEM, que ocuparà 500 joves.
La edil de Podemos en València en Comú María Oliver
La edil de Podemos en València en Comú María Oliver
ALVARO MINGUITO
La edil de Podemos en València en Comú María Oliver

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha respost hui a les preguntes dels periodistes sobre l'organització de competències de gestió en el si del Govern Local, després de la renúncia al càrrec del regidor del Grup Municipal València en Comú Jordi Peris, que assumia el càrrec de segon portaveu municipal i les regidories d'Innovació, Participació Ciutadana i Canvi Climàtic. Esta reordenació serà efectiva fins que prenga possessió de la seua acta de regidor el càrrec electe corresponent.

Tal com ha explicat l'alcalde, “és un assumpte que depén de València en Comú”. “De moment –ha recordat- la regidora Maria Oliver exerceix de portaveu provisional fins que el seu grup municipal decidisca formalment si és ella o una altra persona la que assumix el càrrec de manera definitiva”. De moment, la Junta de Govern Local ha aprovat hui el repartiment de les tasques que fins ara assumia Jordi Peris entre els dos edils del Grup, Oliver i Roberto Jaramillo, fins que prenga possessió com delegat el nou càrrec electe, segons la llista electoral de València en Comú.

Així, transicionalment, Roberto Jaramillo ha assumit les competències de la Regidoria de Participació, i María Oliver, la resta. “I el Govern queda a l'espera de veure com es reorganitza el Grup, de la mateixa forma que es va reorganitzar el Grup Municipal Socialista fa ara un any, després de la marxa del seu portaveu”. “Per tant, farem el mateix, des del màxim respecte a València en Comú”, ha conclòs Ribó, que ha afegit que “totes les coses estan funcionant amb absoluta normalitat”.

El programa Anem d’ocupació juvenil

Al final de la reunió de la Junta, la regidora Sandra Gómez ha informat dels acords aprovats, com l'acceptació de les subvencions del SERVEF al programa de lluita contra la desocupació juvenil ANEM, que ha posat en marxa l'Ajuntament de València en coordinació amb la Generalitat Valenciana. Gómez ha expressat la seua satisfacció perquè finalment seran 500 les i els jóvens de la ciutat en situació de desocupació que seran beneficiaris del programa. “Un programa del qual estem molt satisfets perquè finalment ha superat les primeres expectatives que vam plantejar”.

Les persones empleades s'incorporaran als seus llocs de treball a principis del pròxim mes d'agost, per un termini d'un any. Gómez ha destacat la diversitat, tant de categories professionals com de formació. “Podem dir amb satisfacció que donem una resposta i una oportunitat pràcticament a totes les categories professionals i de formació”, ha conclòs.

Protocol de col·laboració i Corredor Mediterrani

La portaveu també ha avançat que l'alcalde de València, Joan Ribó, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, firmaran la setmana que ve un protocol de col·laboració entre les dos ciutats en matèria de millora dels servicis públics, i mamprendran accions per a “donar visibilitat a la reivindicació estratègica del Corredor Mediterrani”. La Junta de Govern ha aprovat este matí la rúbrica de l'acord, que pretén ser “un primer pas per a treballar la constitució d'una xarxa de ciutats, tant espanyoles com franceses, en defensa del Corredor Mediterrani com a element estratègic primordial per al desenvolupament local”.

“El que volem és portar esta reivindicació davant de de les institucions europees i espanyoles”, indica Gómez. Tal com ha explicat la portaveu, l'Ajuntament de València encapçala la reivindicació d'una infraestructura estratègica per a la ciutat, que afecta tots els territoris pels quals ha de discórrer este Corredor.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento