Comunitat Valenciana

València i Barcelona firmaran un conveni per a impulsar una xarxa de ciutats a favor del Corredor Mediterrani

  • Els ajuntaments de València i Barcelona firmaran la setmana vinent un conveni de col·laboració en favor del Corredor Mediterrani encaminat també a "impulsar una xarxa de ciutats espanyoles i franceses integrades en la regió de l'eix mediterrani" per a "reivindicar de manera conjunyix" esta infraestructura "important i vital" per a eixe entorn.
Imatge de l'Ajuntament de València
Imatge de l'Ajuntament de València
Europa Press
Imatge de l'Ajuntament de València

Així ho ha avançat este divendres la primera tinent d'alcalde i portaveu del govern municipal en l'Ajuntament de València, Sandra Gómez, durant la roda de premsa que ha oferit per a informar dels temes tractats en la Junta de Govern Local.

L'edil ha precisat que en esta reunió l'executiu que presidix l'alcalde Joan Ribó i que conformen Compromís, PSPV i València en Comú ha aprovat la firma d'este acord amb la finalitat de "donar visibilitat a la reivindicació" del Corredor Mediterrani.

Gómez ha assenyalat que esta iniciativa pretén ser també "un primer pas per a treballar en la constitució d'una xarxa de ciutats espanyoles i franceses" situades en "un eix estratègic i important com el mediterrani" per a reclamar el Corredor Mediterrani "amb una veu comuna i pròpia davant les institucions europees i espanyoles".

La responsable municipal ha ressaltat, així mateix, la "importància" que té "este tipus de convenis per a donar visibilitat a este eix entre els ciutadans". Sandra Gómez ha comentat que està previst que l'acord el subscriguen la setmana vinent l'alcalde de València, Joan Ribó, i l'alcalde de Barcelona, Ada Colau.

"BONES PRÀCTIQUES"

La portaveu del govern local ha anunciat també que aprofitant la firma del conveni sobre el Corredor Mediterrani, València i Barcelona subscriuran un altre acord de "bones pràctiques entre les dos ciutats" que afectarà a "diferents servicis públics". Entre ells ha citat habitatge, turisme, hisenda, participació, mobilitat i urbanisme.

"Són dos importants ciutats i és important establir canals de comunicació, trobades entre diferents regidories i regidors, buscar sinergies i compartir bones pràctiques. Són coses positives que revertixen de forma positiva en els ciutadans i que generen valor" gràcies a "l'intercanvi d'experiències i de projectes", ha manifestat Gómez.

L'edil, que gestiona a València l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible i dins d'ella les competències d'Ocupació, ha afirmat que per a ella és una "referència" destacada l'activitat que desenvolupa "Barcelona Activa" en matèria d'ocupació, així com el treball que la capital catalana desenvolupa amb les startups vinculades a la innovació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento