Comunitat Valenciana

FGV completa la inspecció dels túnels de Metrovalencia sense detectar anomalies

  • Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha completat, tal com havia anunciat, els treballs d'inspecció dels túnels de la xarxa de Metrovalencia sense que s'haja detectat cap anomalia en les infraestructures revisades, informa l'organisme en un comunicat.
Inspecció túnel Metrovalencia
Inspecció túnel Metrovalencia
FGV
Inspecció túnel Metrovalencia

Amb esta actuació s'ha comprovat esta setmana l'estat de les voltes dels túnels entre Entroncament i Sant Isidre, corresponents a les Línies 1 i 2 de Metrovalencia, així com del tram de la Línia 7 entre les estacions de Jesús i Colom i dels trams subterranis de les Línies 3, 5, 7 i 9 entre Marítim-Serradora i Aeroport i des d'Albereda a Alboraia-Peris Aragó, detalla.

Estos treballs s'han realitzat de manera prèvia a les actuacions que ja tenia previstes l'empresa a través del contracte que permetrà, una vegada adjudicat, realitzar a partir de setembre una inspecció i auscultació dels túnels i estacions subterrànies.

Es tracta "de la primera ocasió en la qual FGV ha planificat una revisió detallada de les seues infraestructures subterrànies, que en alguns casos compten amb quasi 30 anys en servici com el túnel de les actuals Línies 1 i 2 de Metrovalencia", ressalten des de l'entitat.

L'objectiu d'estos treballs, dotats amb un pressupost de licitació de 462.280 euros per als anys 2017 i 2018, és conéixer l'estat actual de les instal·lacions i així determinar les actuacions i mesures necessàries en els 27 quilòmetres de túnel i 35 estacions subterrànies. Precisament divendres passat es van obrir les pliques econòmiques de la licitació.

Des de FGV s'ha considerat convenient realitzar este treball d'auscultació de les infraestructures subterrànies per a determinar la geometria actual dels túnels, realitzar un seguiment periòdic del seu estat i dur a terme un correcte pla de manteniment de la infraestructura de les línies, abordant amb la informació i inspecció periòdica que se'n vaja realitzant les mesures correctores a seguir, en funció de cada cas.

L'execució d'estos treballs, que es realitzaran a partir de setembre, se sume a les intervencions que de manera programada es realitzen de forma periòdica en els túnels per al segellat de filtracions i goteres, així com el manteniment de la infraestructura i superinfraestructura de via, revisió i inspecció de vies i de les línies aèries electrificades.

Estes intervencions, apunten, "garantixen la qualitat i seguretat de les instal·lacions i perllonguen el temps d'utilització de la infraestructura i la seua fiabilitat, al mateix temps que afavorixen un increment de la vida útil dels trens i reduïxen el consum d'energia".

ASSIGNACIÓ ECONÒMICA PER A MANTENIMENT

Durant el primer semestre de 2017 s'han executat actuacions de manteniment per valor de 4,1 milions d'euros, quedant pendent per a la resta de l'any en curs una xifra similar, per la qual cosa el pressupost al cap de l'exercici serà de 8 milions d'euros, un 42% més que en 2016 i un 60% respecte de 2014 i 2015.

En 2016, FGV va destinar al manteniment d'infraestructures i estacions de Metrovalencia, en l'apartat de despeses d'explotació, més de 5,6 milions d'euros, enfront dels menys de 5 milions destinats en 2014 i 2015.

En l'apartat d'inversions en el present any s'han executat en treballs de millora ja més de mig milió d'euros i resten 1,2 milions més, per la qual cosa al final de 2017 s'hauran invertit 1,7 milions d'euros, un 30,76% més que en 2016; un 340% més que en 2015; i un 85% més que en 2014. En es van destinar 1,3 milions en 2016, enfront dels 386.000 euros de 2015 i els 914.000 euros de 2014.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento