Comunitat Valenciana

El PP proposa que se li dedique un carrer a Miguel Ángel Blanco a València

  • El portaveu del grup Popular en l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó, ha anunciat este divendres que els 'populars' presentaran en el pròxim ple municipal, que se celebrarà el 27 de juliol, una moció en la qual sol·licitaran que s'aprove la concessió del nom d'un carrer a Miguel Ángel Blanco amb motiu de la celebració del vinté aniversari del seu assassinat per la banda terrorista ETA.
El portaveu del PP en l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó
El portaveu del PP en l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó
EUROPA PRESS
El portaveu del PP en l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó

En un comunicat, Monzó ha recordat que es complixen vint anys de l'assassinat del que regidor del PP en la localitat biscaina d'Ermua i considera que és "el moment" perquè es reconega "la transcendència del que va esdevindre eixos dies, en els quals gràcies a la unitat dels tots els espanyols, es va marcar un punt d'inflexió per a la fi de la banda terrorista ETA". A més, ha incidit que en l'actualitat més de 80 municipis de tota Espanya tenen un carrer dedicat a la memòria de Miguel Ángel Blanco.

Al seu juí, la ciutat de València "ha de fer un reconeixement a la persona de Miguel Ángel Blanco i a totes les víctima del terrorisme, i a tot el que va succeir després de la seua mort, quan tota la societat espanyola va eixir al carrer per a demanar primer el seu alliberament i després per a condemnar i exigir a ETA que deposara les armes i posara fi a la barbàrie que estava protagonitzant".

D'esta manera, ha considerat que Miguel Ángel Blanco i "tot el que va representar per a la democràcia", mereixen que "els valencians li rendim un just homenatge després de transcorreguts vint de la seua mort". "És molt important que el recordem, igual que a la resta de víctimes del terrorisme, i que no oblidem l'esdevingut eixos dies, que han passat a la història d'Espanya per la transcendència que van tindre com a punt inflexió per al final de la violència terrorista d'ETA", ha reiterat.

Per tot açò, des del Grup Popular en el consistori valencià ha subratllat que és "de justícia" que "Miguel Ángel Blanco tinga un carrer amb el seu nom", per la qual cosa espera que la moció compte amb "el suport unànime de tots els grups polítics" perquè l'objectiu és "que existisca en el Cap i Casal de la Comunitat Valenciana un lloc en el qual es deixe constància d'un succés històric per a Espanya", ha resolt Monzó.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento