Comunitat Valenciana

Altres 4 detinguts d'una xarxa relacionada amb el segrest i assassinat d'un britànic en 2014

  • La Guàrdia Civil, en coordinació amb
Agents de la UCO en la seua intervenció a Xàbia
Agents de la UCO en la seua intervenció a Xàbia
GUARDIA CIVIL
Agents de la UCO en la seua intervenció a Xàbia

la National Crime Agency (NCA) del Regne Unit i la Merseyside Police de Liverpool, han detingut altres quatre persones dedicades a blanquejar els diners d'una organització criminal relacionada amb el segrest i assassinat en 2014 a Xàbia d'un ciutadà britànic que va aparéixer embolicat en plàstics en una platja d'Oriola, segons ha informat la Comandància d'Alacant.

D'esta manera, amb l'arrest d'estes persones, dos a Liverpool (el Regne Unit) i dos a Xàbia (Alacant), ha culminat la tercera fase de l'Operació 'Brennan' desenvolupada al llarg dels últims tres anys i que ha permès la desarticulació d'una organització que actuava al Regne Unit i en la costa mediterrània dedicada al blanqueig de capitals procedent d'activitats delictives i responsable d'este assassinat.

L'operació 'Brennan' ha sigut desenvolupada en tres fases: la primera va concloure el 26 de desembre del 2014, i una segona desenvolupada el 21 d'abril del 2015.

Durant esta última fase, l'equip conjunt de Guàrdia Civil i cossos britànics van practicar cinc escorcolls domiciliaris: dos a Liverpool -en els quals s'ha intervingut diners, joies, 60 quilos per a l'adulteració d'estupefaents i documentació rellevant relacionada amb la investigació-, i, altres tres a Espanya, on els agents van confiscar 30.000 euros, 40.000 lliures, diverses joies de gran valor, dos vehicles, un inhibidor de freqüència d'última generació. També han sigut bloquejades comptes i propietats d'este grup criminal per valor de 2 milions d'euros.

CADÀVER EN LA PLATJA

Al març de 2014, es va trobar en la platja 'Zenia', a Oriola Costa (Alacant), el cadàver d'una persona embolicat en plàstics, que va ser identificat com Francis Brennan, de 25 anys i nacionalitat britànica.

La investigació va permetre esbrinar que el mort havia sigut segrestat per tres persones el 24 de gener de 2014 en la localitat de Xàbia que es van identificar com a policies i que el van introduir en un vehicle.

Al desembre d'eixe mateix any, l'equip de Guàrdia Civil i cossos de seguretat britànics van detindre en un aeroport privat del Regne Unit, a bord d'una avioneta procedent d'Holanda, el ciutadà britànic Paul Scott, amb un fals passaport belga, com a presumpte autor intel·lectual de l'homicidi.

Els agents encarregats de la investigació van determinar que les causes de la mort de Brennan estarien motivades per un possible deute relacionat amb el tràfic de drogues, que el mort tenia contreta amb el detingut. Paul Scott era buscat per al compliment d'una condemna de cadena perpètua per introduir a Anglaterra més de 40 tones de cocaïna, segons les mateixes fonts.

La investigació va continuar per a determinar la identitat dels autors materials del segrest i assassinat de Francis Brennan. Així, a l'abril de 2015 la Guàrdia Civil i agents de la National Crime Agency (NCA), van detindre a Xàbia l'anglés Paul Graham Monk, de 54 anys, presumptament implicat en el citat segrest i assassinat, així com amb activitats vinculades al trànsit de drogues i blanqueig de capitals.

Graham era un dels 10 delinqüents més buscats al Regne Unit i va ser localitzat en una urbanització de Xàbia en la qual es trobava ocult. En l'escorcoll del seu habitatge, els agents van trobar 125.000 euros en efectiu ocults en un test, una pistola simulada amb silenciador, passaport eslové falsificat i gran quantitat de documentació relacionada amb els fets investigats, la que després de ser analitzada va afavorir l'inici d'esta tercera fase de l'operació Brennan.

Paul Graham recentment ha sigut condemnat al Regne Unit a 18 anys de presó per narcotràfic com a responsable de l'enviament de cocaïna al Regne Unit per valor de 31 milions de lliures.

Durant tota la investigació ha sigut fonamental la coordinació entre la Guàrdia Civil i cossos de seguretat britànics, que han participat amb equips conjunts en tots dos països.

L'operació ha sigut desenvolupada per agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil i agents de la Comandància de la Guàrdia Civil d'Alacant, dirigits pels jutjats d'Instrucció nombres 1 i 2 de Dénia (Alacant) en col·laboració amb els Magistrats d'enllaç del Regne Unit i d'Espanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento