Comunitat Valenciana

Plataformes sanchistes plantegen una "bicefàlia" amb García "transformant" el PSPV i Puig com a president del Consell

  • Les Plataformes Sanchistas de València i Comarques han expressat este dijous el seu suport a Rafa García com a candidat a la Secretària General del PSPV, a qui consideren la persona "més idònia" per a liderar una "transformació" en el partit que el retorne a "la seua posició original: l'esquerra", i han apuntat que "no estaria de més una bicefàlia" en la qual el candidat a revalidar el càrrec, Ximo Puig, seguisca com a president de la Generalitat, atés que amb este càrrec "no té temps" per a ocupar-se dels problemes interns del PSPV.
Miguel Merenciano
Miguel Merenciano
EUROPA PRESS
Miguel Merenciano

Així ho ha assenyalat el portaveu de les Plataformes Sanchistes de València i Comarques, Miguel Merenciano, en una roda de premsa en la seu del PSPV, en la qual ha puntualitzat que "no sobra ningú en este partit" però ha demanat als màxims dirigents que "facen un pas a un costat, no que se'n vagen", per a deixar entrar "l'aire transformador" que reivindiquen les plataformes de militants.

D'esta manera, encara que ha defès que Puig és un "gran president (de la Generalitat) i fa meravelles amb l'herència terriblement endiablada que li ha deixat el PP", ha assenyalat que "no és possible en este moment ser president de la Generalitat i secretari general", estant el partit en "una crisi tan profunda" i amb la "herència endiablada del PP", ha insistit.

A més, "acumular càrrecs no porta a una millor gestió del partit" ha apuntat. En la seua opinió, "un no pot acumular càrrecs per a una sola direcció sense confrontar amb ningú, això no és bo en un partit d'esquerres", ha avisat.

Merenciano, que ha reivindicat la "transparència" i la "honestedat a l'hora d'afrontar els fets", ha apuntat que un dels responsables de la caiguda de Pedro Sánchez, "no pot dirigir eixa transformació" que "revolucione el PSPV" i que demanden les plataformes: "no és creïble ni volem".

Segons ha explicat, durant els últims anys, s'ha produït una "pèrdua gradual de militància i votants del Partit Socialista" a causa de "l'aïllacionisme i l'endogàmia respecte a la societat; els nostres màxims responsables s'han situat en una esfera que no és la realitat dels altres mortals", la qual cosa sumat a la "relaxació" en el poder en les Administracions ha fet que el partit "perda la seua força que és la seua integració en la societat civil", ha lamentat.

Enfront d'esta situació, ha reivindicat el retorn dels socialistes a la seua "posició original: l'esquerra" i tornar a "fer prevaldre els drets socials". Una tasca per a la qual aposta per Pedro Sánchez en l'àmbit nacional i per l'alcalde de Burjassot, Rafa García, en l'àmbit valencià.

Des de les Plataformes Sanchistes de València i Comarques veuen García com una persona "jove, amb experiència en diverses executiva, sense tradició de famílies i des del primer moment va estar compromès amb les plataformes ajudant a buscar eixe canvi" que en el partit. Preguntat per si hauria de deixar l'alcaldia de Burjassot si ix triat secretari general del PSPV, Merenciano creu que atés que es tracta d'un municipi de no més de 50.000 habitants no seria necessari, encara que si ell fóra García sí ho faria.

"VICTIMISME IRRESPONSABLE"

Per contra, Puig s'ha mostrat "distant" dels posicionaments de les plataformes, ha lamentat Merenciano, qui ha criticat el "victimisme" de la seua candidatura i algunes declaracions "irresponsables" davant el "rumor" que si perd la Secretaria General del PSPV es posa en "perill" la presidència de la Generalitat. "Això és pura mentida. Simplement per estatuts" no podria ser, ha assegurat.

Merenciano ha explicat que Puig seguiria sent cap del Consell en els pròxims dos anys i, si ell vol, candidat a la presidència de la Generalitat per a la següent legislatura.

En qualsevol cas, si finalment Puig revalida el càrrec al capdavant del PSPV, les plataformes sanchistas "no li van a fer la guerra", sinó que estaran "a la seua disposició per a, si vol emprendre la transformació del partit, ajudar-li". "I si Ximo Puig guanya, serà el nostre líder sense cap gènere de dubtes, sense coses rares", ha garantit.

En qualsevol cas, ha assenyalat que les Plataformes de militants no han sorgit únicament per a posar Pedro Sánchez i ara Rafa García, sinó per a "transformar" el partit, portar-lo als seus orígens i tornar a integrar-se en la societat, una tasca en la qual "no van a parar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento