Comunitat Valenciana

La Generalitat recorrerà al TS la concessió de concerts i vetlarà per que abonen l'aval

  • La Conselleria "acata la resolució del tribunal, però, com no la comparteix i no és ferma, presentarà un recurs de cassació", assevera.
  • Vetlaran "perquè s'assegure que els centres abonen la quantitat econòmica estipulada pel tribunal que els permetria tindre els concerts en Batxillerat".
  • S'ha realitzat la concertació de Batxillerat en un 86,2% dels casos de sol·licituds per necessitats d'escolarització.
Vicent Marzà en una imagen de archivo
Vicent Marzà en una imagen de archivo
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Marzà en una imagen de archivo

La Generalitat Valenciana recorrerà al Tribunal Suprem (TS) la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d'adoptar la mesura cautelar d'atorgar el concert de batxillerat a dos centres privats. El Govern autonòmic "acata la resolució del tribunal, però, com no la comparteix i no és ferma, presentarà un recurs de cassació", assevera.

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del TSJCV ha dictat dos interlocutòries en les quals admet els recursos interposats per dos centres -La Purísima de València i Domus de Godella- i paralitza l'eliminació del concert de les unitats de primer de batxillerat per al curs 2017/2018, concert que concedeix de forma cautelar mentre es resol el fons del recurs contenciós-administratiu. El tribunal exigeix per a açò com a caució l'import pecunario del finançament públic que reba de l'administració en concepte del concert educatiu i s'estima que siga per dos anys, que és la durada previsible del procés judicial.

Sobre este tema, l'Executiu valencià subratlla que vetlarà "perquè s'assegure que els centres abonen la quantitat econòmica estipulada pel tribunal que els permetria tindre els concerts en Batxillerat".

Esta quantitat s'estima aproximadament en 1,1 milions d'euros, dels quals més de 539.000 són del centre La Purísima de València i més de 545.000 del centre Institució Cultural Domus de Godella, detalla en un comunicat la Conselleria d'Educació, que agrega que "això és el que costa als valencians i valencianes l'existència d'estos concerts no necessaris, que duplicarien els recursos econòmics invertits per la Generalitat, ja que l'oferta d'escolarització a les seues zones està coberta amb els centres públics i concertats ja asseguren ja un servici educatiu suficient".

"La Generalitat -prossegueixen- no està en contra dels centres educatius concertats, estos són necessaris sempre que la xarxa educativa pública no cobrisca les necessitats d'escolarització. És per açò que l'administració té concertat un 20% de l'ensenyament no obligatori com el Batxillerat". A més, afigen que "la Generalitat, allà on cal concertar, posa tots els recursos necessaris als centres privats concertats per a garantir la qualitat educativa que es mereixen els nostres xiquets i xiquetes. És per açò, també, que estos centres automàticament passen a ser tractats per l'administració com els centres públics, ja que la màxima prioritat és assegurar a l'alumnat valencià l'educació de qualitat que es mereix".

Prova d'açò és que "amb l'actual Conselleria, el professorat dels centres concertats ha cobrat els retards en nòmines que no rebia de l'antiga administració, s'han obert per al pròxim curs moltes més unitats d'Educació Especial en este centres i tenen molts més recursos per a la millora educativa, entre uns altres", agreguen des del departament que dirigix Vicent Marzà.

Així mateix, recorden que els concerts de Batxillerat van finalitzar a principis de 2017, per tant la Generalitat no ha eliminat cap concert de Batxillerat ja que "ja no estaven en vigor". L'administració va obrir un període per a concertar aquells servicis educatius no obligatoris que són necessaris d'acord amb la planificació educativa i l'aplicació dels criteris d'eficiència i sostenibilitat dels recursos públics, evitant la duplicitat de recursos invertits en un mateix servici.

Concert del 86% de les sol·licituds

Fruit d'este procés de concertació al que s'han presentat desenes de centres educatius privats, s'han ordenat totes les sol·licituds en virtut dels criteris reglamentàriament establits al Decret 6/2017 i en la normativa bàsica estatal. Els centres que han obtingut una major baremació són els que s'ha concedit el concert, i aquells que han quedat en les últimes posicions, com l'Institució Cultural Domus o La Purísima, no han sigut concertats. En total s'ha realitzat la concertació de Batxillerat en un 86,2% dels casos de sol·licituds per necessitats d'escolarització, precisen.

El Consell va aprovar al gener de 2017 el decret pel qual es regulen els concerts educatius en l'ensenyament. A principis de 2017 van finalitzar els concerts dels nivells no obligatoris (Batxillerat). Per primera vegada, la Generalitat "va posar ordre a arbitrarietats de concertació i una falta absoluta de criteris objectius i transparents que van determinar les necessitats de concertació pel que fa a les necessitats reals d'escolarització", argumenten.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento