Comunitat Valenciana

Més d'un centenar de persones del món de la cultura firmen un manifest de suport a Puig

  • Més d'un centenar de personalitats del món de la cultura valenciana han firmat una manifest de suport a la candidatura de Ximo Puig "per a fer possible un PSPV-PSOE fort que continue per la senda de la reconstrucció cultural, econòmica i moral" de la Comunitat Valenciana.
Més d'un centenar de persones firma un manifest de suport a Puig
Més d'un centenar de persones firma un manifest de suport a Puig
ESQUERRAENMARXA
Més d'un centenar de persones firma un manifest de suport a Puig

El cantant Vicent Torres d'Al Tall; Carmina Andrés Lorente, filla del conegut poeta valencià Vicent Andrés Estellés; i el periodista J.J. Pérez Benlloch han presentat este dijous este manifest de suport a la candidatura de L'Esquerra en Marxa en un acte celebrat en el Centre Cultural Octubre i al qual ha assistit el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, la directora general de Cultura, Carmen Amoraga, i el diputat i escriptor Fernando Delgado, així com representants de la vida cultural i social valenciana.

Sobre este tema, Puig ha destacat sentir-se "molt emocionat" per este suport per a poder impulsar "un cicle progressista llarg", en el qual ha aclarit que no estarà molt de temps, però que ha de continuar en el temps perquè el canvi que ha impulsat el Consell estos dos anys "no siga solament un oasi".

En este sentit, ha recalcat que en esta construcció el PSPV té "un paper fonamental" i no "sucursalista ni secundari". "I no ho va a ser si jo sóc el secretari general", ha recalcat. Puig ha aclarit que són "un projecte que van més enllà de les fronteres d'un partit i això es mantindrà ara i sempre si sóc secretari general o si és algú que té independència de criteri i capacitat d'autonomia".

En esta línia, ha recalcat que defèn "un projecte compartit per molta gent" i que el PSPV no pot tindre fronteres entre la seua pròpia militància. "La militància és molt important però és cert que un partit modern ha de tindre una mirada molta més oberta i aconseguir aliances per a sumar i tindre un canvi sostingut", ha postil·lat.

El manifest, que s'obri ara a qui vullga subscriure'l, demana a Puig "que continue la senda de reconstrucció cultural, econòmica i moral fomentada en els últims anys i que faça possible un PSPV fort que treballe perquè la societat valenciana siga més justa, igualitària, lliure, solidària i, per descomptat, més valencianista".

El text reconeix que "en els últims anys ha brollat una esperança que està permetent reconstruir el país des d'una perspectiva decididament valenciana, gràcies al diàleg i al consens que va culminar en el Pacte del Botànic i que ens ha retornat no solament l'autoestima, sinó també la nostra estima per la nostra pròpia llengua i per les manifestacions culturals del nostre país".

Per açò, han instat Puig al fet que "continue liderant el PSPV des d'un socialisme valencianista, progressista i integrador que es comprometa novament amb el país" perquè, tal com han assegurat "la reconstrucció del Pais Valencià només serà possible si comptem amb un PSPV tan socialista com a valencianista, tan valencianista com a socialista".

DEU REIVINDICACIONS

A més, el manifest, que ha sigut firmat entre uns altres per Ana Noguera, Toni Miró, Joan Francesc Mira, Emilia Bolinches o Manolo Boix, inclou també deu reivindicacions que des del món de la cultura han considerat "imprescindibles".

Entre elles, figura "un finançament just que ens permeta l'exercici del nostre autogovern i el manteniment de les condicions òptimes de l'Estat del Benestar"; la millora de l'educació pública "com a inversió de futur del Pais Valencià i que incorpore al currículum educatiu el teixit cultural valencià; l'impuls a la indústria cultural valenciana "perquè és la nostra finestra al món i perquè crea riquesa, llocs de treball i és l'element essencial de transmissió dels nostres coneixements".

Aposta també per incrementar l'ús social del valencià per a equiparar-ho amb el castellà; afavorir l'engegada de mitjans de comunicació públics i en valencià com a elements de cohesió i vertebració del nostre territori; enfortir els llaços històrics en l'àmbit cultural i lingüístic amb els territoris de llengua compartida per a impulsar la indústria cultural valenciana; reivindicar infraestructures com el Corredor Mediterrani "que ens permeten projectar-nos fàcilment cap a Europa"; renovar el teixit productiu per a fer-ho "més sostenible econòmica, social i mediambientalment"; així com teixir complicitats amb la societat valenciana i amb la resta de partits "per a continuar aprofundint en la democràcia i en l'autogovern".

"El PSPV liderat per Puig amb una visió propera a la societat civil i amb un caràcter marcadament federalista i valencianista ha sigut clau per a aconseguir el pacte de govern que ens ha permès retornar la decència a les nostres institucions, recuperar drets bàsics i retornar als valencians i valencianes l'orgull i la dignitat", sentencien els firmants en el manifest, obert a tot aquell que vullga rubricar-ho.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento