Comunitat Valenciana

El TSJCV accepta el recurs de dos centres i els atorga el concert de batxillerat el pròxim curs

  • La sala creu que, en cas de no acceptar-se el recurs, s'estaria privant d'efectivitat a la futura sentència que recaiguera sobre el fons.
  • El primer recurs presentat fou rebutjat i aquest l’accepta perquè considera hi hauria "danys evidents" i perjudicis "de reparació impossible".
  • Els exigeix com a caució l'import pecuniari del finançament públic que reba de l'administració en concepte del concert educatiu. Cap recurs davant el Suprem.
Fachada del TSJCV
Fachada del TSJCV
EUROPA PRESS
Fachada del TSJCV

La secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictat dos interlocutòries en les quals admet els recursos interposats pel Centro Integrado Purísimas Franciscanas i Fundación Institucional Domus i paralitza l'eliminació del concert de les dos unitats de primer de batxillerat per al curs 2017/2018, concert que concedeix de forma cautelar mentre es resol el fons del recurs contenciós-administratiu presentat.

A més, s'exigeix als centres com a caució l'import pecuniari del finançament públic que reba de l'administració en concepte del concert educatiu i s'estima que siga per dos anys, que és la durada previsible del procés judicial.

Així consta en dos interlocutòries, a les quals ha tingut accés Europa Press i contra les quals cap recurs davant el Suprem, en els quals la sala decideix acceptar els recurs interposats per estos dos centres en entendre que si s'executara de forma immediata la resolució d'Educació, que afecta el pròxim curs i està a punt d'iniciar-se, s'estaria privant d'efectivitat la sentència futura que recaiga sobre el fons de l'assumpte i en relació amb l'any escolar 2017/2018.

A este argument, la sala afig, pel que fa a la ponderació d'interessos en joc, que l'interés general al que es refereix la llei "no ha de ser simple i planament el de l'administració, sinó de la ciutadania, i preferentment, la lligada per raons escolars, la comunitat docent, a qui servix amb objectivitat i eficàcia".

Els centres van presentar un recurs contra dos resolucions anteriors el tribunal, que acordaven denegar la mesura cautelaríssima que havien sol·licitat de suspendre la decisió de la Conselleria d'Educació de rebutjar, per silenci administratiu, la sol·licitud presentada per a renovar el concert per al pròxim curs en l'etapa de batxillerat en dos aules.

Els centres al·legaven en els recursos ara estimats, entre altres motius, la valoració del perill de la mora processal -al·ludien al que ha succeït amb el decret de plurilingüisme- i afegien a més que, en el procés de matrícula, alumnes optants de primer de batxillerat van poder presentar sol·licituds posant primer de batxillerat en les Purísimas Franciscanas i el col·legi Domus, amb permissivitat del programa ÍTACA de la pròpia conselleria.

Perjuís de "reparació impossible"

En esta línia, agregaven que la Conselleria havia acceptat les al·legacions de tres centres per a concedir el concert i que, en cas de no adoptar-se la mesura cautelar, hi hauria "danys evidents" i perjuís "de reparació impossible" per a alumnes i famílies de quatre d'ESO.

En la primera resolució, la sala va rebutjar la suspensió en estimar que no s'havia acreditat la irreparabilitat del dany d'executar la decisió d'Educació. Ara, davant l'al·legació de l'existència de perjuís "de difícil o impossible reparació" perquè l'eliminació de l'oferta de batxillerat suposaria un "evident perjuí" per al centre i la comunitat educativa, la sala creu que, de no acceptar-se el recurs, s'estaria privant d'efectivitat la futura sentència que recaiguera sobre el fons en relació amb el pròxim curs, a punt de començar.

Per este motiu, accepten la petició dels centres i adopta la mesura cautelar, encara que els exigeix com a caució l'import pecuniari del finançament públic que reben de l'administració en concepte del concert educatiu.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento