Comunitat Valenciana

Detingudes 12 persones per la mort d'un home que va rebre una palissa en la seua casa d'Oriola

  • ALACANT, 13 (EUROPA PRESS)
Escenari del crim d'Oriola
Escenari del crim d'Oriola
GC
Escenari del crim d'Oriola

Agents de la Guàrdia Civil d'Alacant han detingut 12 persones per la seua presumpta implicació en la mort d'un home en la matinada del 25 de gener de 2016, que va morir després de rebre una violenta palissa de quatre encaputxats que van assaltar el seu habitatge. Una de les detingudes és la dona que estava en la casa i que es va fer passar per una altra víctima, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

Els arrestats són huit homes i quatre dones de nacionalitats kosovar, romanesa, búlgara i espanyola, amb edats compreses entre els 23 i 40 anys, als qui s'acusa, en diferents graus de participació, d'un delicte d'assassinat i robatori amb violència i intimidació.

Els fets van succeir en la matinada del 25 de gener de 2016 quan la Guàrdia Civil va rebre una telefonada d'auxili en la localitat d'Oriola Costa. En arribar a la casa van trobar un home ja mort, de nacionalitat italiana i de 50 anys, amb signes d'una mort molt violenta.

En la casa també van trobar una altra víctima, una dona de nacionalitat romanesa, que mostrava símptomes de por i nerviosisme i que va explicar als agents el succeït. Així, segons la versió d'esta única testimoni, mentre estaven dormint en la casa, quatre homes encaputxats van irrompre en el dormitori i després d'immobilitzar l'home, van traslladar la dona per la força al menjador, mentre els parlaven en idioma italià i en romanés.

A continuació, segons el seu relat, van començar a colpejar l'home amb extrema violència, demanant-li diners i droga que suposadament guardava en el seu domicili, fins que finalment l'home va morir.

Els investigadors van realitzar un minuciós examen de la casa, que no feia l'efecte d'haver sigut forçada, i els objectes sostrets no es corresponien amb la brutalitat emprada en les agressions. L'home tenia fracturada la mandíbula dels forts colps rebuts, i el dormitori estava ple d'esquitxades de sang.

No obstant açò, com després va revelar l'autòpsia, la mort s'havia produït per asfíxia. Per a escanyar-lo havien utilitzat un tros de llençol al qual li havien fet un nuc perquè pressionara el coll de la víctima amb més força, segons les mateixes fonts.

Els assaltants solament havien aconseguit robar un telèfon mòbil, un rellotge de luxe, i uns 3.000 euros en efectiu, encara que durant l'escorcoll els agents van aconseguir localitzar també diversos objectes, susceptibles de contindre restes biològiques que pogueren correspondre als autors.

INVESTIGACIÓ DE L'ENTORN

La investigació es va dirigir cap a l'entorn de les víctimes. L'assassinat estava suposadament relacionat amb el món de la nit de Torrevieja, i pel que sembla tenia connexions amb la prostitució i el narcotràfic.

Les informacions obtingudes durant les primeres hores, van portar els investigadors cap a un dels possibles autors, un individu de nacionalitat kosovar, i identificat com I.C., el qual hauria abandonat precipitadamente el seu domicili de Torrevieja, hores després de l'assassinat. Este coneixia diverses prostitutes que haurien visitat l'habitatge de la víctima i que, possiblement, podria haver planejat amb anterioritat l'assalt.

Els agents van confirmar que el sospitós havia fugit al costat de la seua companya sentimental, A.M.PS de nacionalitat espanyola, a Alemanya després d'ocultar-se en diversos domicilis d'amics i familiars.

Una vegada lliurada el corresponent Ordre Europea de Detenció i Entrega (OEDE), el 30 de maig de 2016, I.C. va ser detingut en Dusseldorf (Alemanya), extraditat a Espanya i ingressat a la presó com un dels presumptes autors materials dels fets.

Així mateix, es va investigar a les dones que acompanyaven la víctima en el seu domicili a els qui en ocasions els proporcionava claus de l'habitatge, la qual cosa explicaria que la casa no estiguera forçada. Estes gestions van portar a la identificació de M.M., de nacionalitat romanesa, la qual hauria tingut trobades amb l'assassinat, de manera estable, fins al mes anterior als fets i que fins i tot va arribar a considerar-se la seua parella sentimental.

Aleshores es va analitzar l'entorn d'esta dona i se la va relacionar amb el detingut I.C. A més, es va esbrinar que l'arrestada hauria participat en reunions amb el principal sospitós i altres persones relacionades amb la prostitució i el narcotràfic, en les quals podria haver facilitat informació de les possessions de la víctima, grans quantitats de cocaïna i diners en metàl·lic, així com de les seues rutines quotidianes, segons les mateixes fonts.

Les investigacions d'este món nocturn van permetre altres tres detencions: la de M.M., el 24 d'octubre de 2016 en Fuensalida (Toledo), la de D.I., el 15 de novembre de 2016 a Torrevieja i l'endemà la de D.C. c. a Tavernes de Valldigna (València).

ANÀLISI RESTES BIOLÒGIQUES

L'anàlisi de les restes biològiques recollits en el lloc dels fets van permetre la identificació de V.C. c., del com es tenia coneixement del seu possible parador al Regne Unit o Romania. Per açò, es va iniciar un dispositiu per a la seua localització, que va portar als investigadors davant dos possibles col·laboradors, O.C.A. i M.C.A., que podrien haver tingut relació en l'els fets d'alguna manera. O.C.A. va ser detingut el passat 23 de febrer de 2017 a Torrevieja.

De les informacions obtingudes, es va concretar que V.C. c. va poder haver fugit a França i que podria estar a la presó en este país o a Romania. Es va sol·licitar aleshores la corresponent OEDE i es va realitzar una cerca internacional, en virtut al Tractat de Prüm, que el va localitzar a França, on complia condemna per robatori.

El 19 de maig d'enguany, V.C. c., després de ser extraditat a Espanya, va ser presentat davant l'autoritat judicial que va decretar el seu ingrés a la presó com un altre dels presumptes autors materials de l'assalt.

Després de prop de 18 mesos d'investigació, en els quals es va analitzar innombrable quantitat d'informació, els agents van identificar els altres dos presumptes assaltants, I.M.P. i S.J.. A més, van concloure que l'accés a l'habitatge va poder ser facilitat per la dona que la nit dels fets acompanyava a l'assassinat, i que en un primer moment es va fer passar per víctima davant els agents que van arribar a l'escena del crim.

Per tot açò, es van lliurar les corresponents OEDE contra els altres dos possibles autors, que van ser arrestats els dies 8 i 14 de juny del present any, a Romania, i es va decretar el seu ingrés a la presó.

Amb l'operació 'Coliseu', duta a terme per la Guàrdia Civil d'Alacant durant més d'any i mig, s'aclarix este assassinat. Els quatre principals autors de l'assassinat estan a la presó. La investigació ha sigut desenvolupada per la Unitat Orgànica de Policia Judicial d'Alacant, concretament pel de delictes contra les persones.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento