Comunitat Valenciana

Sanitat estudia accions per les "retallades" de Ribera Salut, segons diversos ajuntaments

  • Sueca, Cullera, El Mareny i El Perelló iniciaran una recollida de firmes contra la decisió de Ribera Salut de "retallar" l'assistència en estes poblacions durant l'estiu.
  • Segons Ribera Salut, el pla està "fonamentat en dades històriques d'activitat plenament justificats i convenientment explicat davant la Conselleria".
  • La concessionària considera que la iniciativa "s'emmarca en una estratègia de descrèdit contra Ribera Salut per a justificar la decisió de revertir el Departament".
Comunicat Conjunt Dels Ajuntaments De Cullera I Sueca I Els Eatim Del Mareny De
Comunicat Conjunt Dels Ajuntaments De Cullera I Sueca I Els Eatim Del Mareny De
AYUNTAMIENTO DE SUECA
Comunicat Conjunt Dels Ajuntaments De Cullera I Sueca I Els Eatim Del Mareny De

Els alcaldes i responsables de Sanitat dels Ajuntaments de Cullera i Sueca i els presidents de les entitats locals menors del Mareny de Barraquetes i El Perelló, en la província de València, han anunciat este dimarts que iniciaran una recollida de firmes contra la decisió de Ribera Salut de "retallar" l'assistència sanitària en estes poblacions durant l'estiu, un fet que atribueixen a "criteris mercantilistes" i sobre el qual asseguren que la Conselleria de Sanitat els ha traslladat que estudia emprendre accions legals.

Segons han indicat en un comunicat conjunt els dos municipis i les dos entitats menors, així els ho ha comunicat este dimarts la directora general de l'Alta Inspecció Sanitària de la Conselleria, Isabel González, amb qui s'han reunit per a analitzar la situació actual dels consultoris de la costa de la Ribera Baixa davant la "decisió unilateral" de Ribera Salut d'"aplicar retallades a l'assistència sanitària" durant l'estiu.

Les quatre entitats asseguren que l'empresa ha sigut requerida per Sanitat per a "restablir" els servicis, encara que ha mostrat "immobilisme". No obstant açò, des de la concessionària s'ha assegurat en un comunicat que el Pla Assistencial d'Estiu que ha elaborat està "fonamentat en dades històriques d'activitat plenament justificats i convenientment explicat davant la Conselleria".

Els municipis i entitats menors afirmen que Sanitat els ha traslladat a més que s'ha requerit a l'empresa al fet que, en el cas de Cullera, torne a obrir el consultori del Racó i amplie l'atenció en El Oasi i El Faro. A Sueca, que s'amplie el servici del Perelló a les vesprades i la reobertura de les urgències, a més de tornar a posar en funcionament els consultoris dels Palmeres i el Mareny Blau "en les condicions prèvies".

Segons asseguren, la Conselleria de Sanitat "inspeccionarà" els consultoris per a comprovar si l'assistència sanitària que presten "s'adequa a les necessitats de la població".

Cap coneixement

Per contra, des de Ribera Salut afirmen no tindre coneixement de "cap Pla d'Atenció Sanitària Estival elaborat per la Conselleria de Sanitat" per al departament que atenen i únicament afirmen tindre constància de dos cartes de la Direcció General d'Alta Inspecció "com a contestació" al seu Pla Assistencial d'Estiu, "fonamentat en dades històriques d'activitat plenament justificats i convenientment explicat davant la Conselleria".

"Considerem que, d'existir el citat Pla de la Conselleria, hauria d'estar elaborat per la Direcció General d'Assistència Sanitària amb criteris assistencials. Per contra, la Direcció General d'Alta Inspecció ens ha remés uns escrits sense fonament ni base assistencial que han sigut paral·lelament filtrats als mitjans de comunicació", critica la concessionària.

Al seu juí, esta iniciativa "s'emmarca en una estratègia de descrèdit contra Ribera Salut per a justificar la decisió de revertir el Departament a la gestió pública que no se sosté amb criteris assistencials i de satisfacció, com així ho reflecteix el propi informe del Síndic de Comptes sobre les concessions".

En esta línia, denuncia que la Conselleria "aplica criteris totalment dispars amb altres departaments públics ja que tanca a les vesprades la majoria dels consultoris de platja, entenem que per a concentrar l'atenció en l'horari de major demanda, mentre que a la Ribera li exigeix obrir els seus consultoris de platja a les vesprades a pesar de tindre els Centres de Salut de Sueca i Cullera amb assistència 24 hores i a escassos minuts de les zones de platja".

Sobre este tema afig que el Departament de la Ribera està realitzant un "seguiment diari" de la demanda assistencial en les zones de platja "per si fóra necessari augmentar o optimitzar recursos" gràcies "a la gestió flexible i responsable que permet la gestió privada d'un servici públic". "Fins a hui mateix, els informes evidencien que l'activitat està transcorrent amb total normalitat, donant assistència a totes les persones dins del termini i en la forma escaient", asseguren.

Sobre la zona bàsica de Sueca, Ribera Salut afirma que es garanteix una assistència "òptima" a l'estiu ja que es reforçarà amb personal el Centre Sanitari Integrat de Sueca i assistència 24 hores i els centres del Perelló i Mareny de Barrequetes donaran assistència en horari de major demanda i a Cullera es reforça amb personal el CSI d'eixa localitat amb assistència 24 hores i els centres El Oasi i El Faro donaran assistència en horari de major demanda.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento