Comunitat Valenciana

Cs critica que no s'actue davant "insults a periodistes i polítics" de Xambó i demana que comparega el Consell Rector

  • Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes considera "inacceptable" que la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) "no haja actuat" davant els "insults a periodistes i a polítics" per part del membre del Consell Rector Rafa Xambó, per la qual cosa el grup parlamentari ha sol·licitat la compareixença de tots els membres del Consell Rector "perquè expliquen si els comentaris despectius de Xambó en xarxes socials són incompatibles amb el seu càrrec".

Així ho ha indicat en un comunicat el diputat de Cs Toni Subiela, qui ha recordat que fa dos setmanes el seu partit va demanar la destitució immediata de Rafa Xambó en el Consell Rector de la CVMC pels "insults a periodistes i a polítics".

"La resposta del president de la CVMC -Enrique Soriano- emparant els greus insults en la llibertat d'expressió ens pareix insuficient", ha afegit Subiela, qui ha defès que "qualsevol càrrec públic s'hauria vist obligat a posar el seu càrrec a disposició amb tan sol publicar un dels tuits de Xambó".

Per açò, el parlamentari ha registrat diverses preguntes escrites al Consell per a conéixer "què mesures ha dut a terme el Consell Rector després de la petició de Cs per a destituir Xambó" i "si s'ha iniciat ja l'expedient sancionador pels fets denunciats".

Segons el parer de Cs, és "intolerable que un membre de la direcció dels nous mitjans de comunicació públics valencians es dedique a insultar, injuriar i calumniar personalitats polítiques, institucions públiques, empreses audiovisuals i nombrosos periodistes".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento