Comunitat Valenciana

Jordi Peris dimiteix com a regidor de l'Ajuntament de València i portaveu de València en Comú

  • El ja extinent d'alcalde, assegura que abandona els seus càrrecs després de les "contínues lluites internes" en el seu partit.
  • Critica la deriva política de València en Comú per haver "reproduït els vicis de l'esquerra i de la vella política.
  • La dimissió es produeix just una setmana després que s'aprovara el cessament del gerent de Las Naves per la seua vinculació amb el cas Cooperació.
  • El secretari general de Podem a València, Jaime Paulino, va instar la setmana passada a considerar una rotació en el portaveu del grup municipal.
El ja exregidor de Participació, Jordi Peris, en imatge d'arxiu
El ja exregidor de Participació, Jordi Peris, en imatge d'arxiu
Europa Press
El ja exregidor de Participació, Jordi Peris, en imatge d'arxiu

El fins ara portaveu de València en Comú (ValC) i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de València, Jordi Peris, ha anunciat este matí que dimiteix dels seus càrrecs en el consistori i deixa la seua acta de regidor després de les "contínues lluites internes" que, al seu judici, han fet "fracassar" a aquest partit.

En roda de premsa, Peris ha criticat la deriva política de València en Comú -soci de govern en l'Ajuntament al costat de Compromís i el PSPV-PSOE- per haver "reproduït els vicis de l'esquerra i de la vella política" que han "llastrat", en la seua opinió, el treball del grup municipal.

Titular de les regidories d'Innovació i de Participació, Peris ha arremés contra les "lluites internes pel poder" que, segons ha dit, han prevalgut sobre el "projecte polític" d'aquesta formació afí a Podem, cosa "incompatible" amb una forma de governar "digna".

"València en Comú ha fracassat", ha sentenciat Peris, qui ha adduït també "raons personals" per a prendre aquesta decisió, doncs pretén tornar a la docència universitària quan s'acaben de complir dos anys de la formació de l'equip de Govern municipal que presideix Joan Ribó (Compromís).

La possibilitat s’apuntava des de la setmana passada

La dimissió es produeix just una setmana després que el Patronat de la Fundació Las Naves que depén de la Regidoria de Peris aprovara, amb els vots a favor de Compromís, PSPV, València en Comú i Cs i l'abstenció del PP, el cessament del seu gerent, Rafael Monterde, després de les informacions publicades que el vinculaven amb l'organització que suposadament va desviar fons de l'ajuda al Tercer Món en l'anomenat 'cas Cooperació', pel qual es troba processament i condemnat l’exconseller de Solidaritat del PP Rafael Blasco. Des d'aqueix moment, s'apuntava a la possibilitat que l'edil deixara els seus càrrecs.

De fet, el secretari general de Podem a València, Jaime Paulino, va instar també la passada setmana a considerar una rotació en el càrrec de portaveu del grup municipal, coincidint amb l'equador de la legislatura, una proposició que el propi Peris va qualificar de "legítima" encara que va demanar que es plantejara "en l'espai orgànic adequat, que és la taula de coordinació". 

En aqueix moment, en un comunicat, Peris confiava que amb aqueixa iniciativa "per fi, totes aquelles persones que han estat intrigant en l'ombra sobre aquest assumpte durant massa temps, dediquen tots els seus esforços a allò para el que realment vam venir ací, que és fer política municipal per a millorar la ciutat".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento