Comunitat Valenciana

Imposen 3.000€ a un seguidor de l'Elx que va cridar a policies "porcs" i "txakurras" en un partit contra el Vila-real

  • El Jutjat del Contenciós-Administratiu nombre 3 d'Alacant ha sancionat amb 3.001 euros i la prohibició d'accedir a qualsevol recinte esportiu durant sis mesos a un seguidor de l'Elx Club de Futbol per insultar agents de la Policia Nacional que participaven en el dispositiu de seguretat en el partit disputat contra el Vila-real CF el 30 de març de 2014 en l'aleshores anomenat estadi El Madrigal.
Afició Del Vila-real En El Madrigal
Afició Del Vila-real En El Madrigal
VILLARREAL FC
Afició Del Vila-real En El Madrigal

Així consta en la sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual el jutge confirma la sanció imposada pel Ministeri d'Interior al seguidor, per una infracció greu prevista en l'article 7.1 de la Llei Estatal contra la violència, el racisme, la xenofòbia i la intolerància en l'esport.

L'afeccionat de l'Elx, que s'havia desplaçat fins a Vila-real per a assistir al partit de lliga que enfrontava els dos equips, va cridar a agents de la Unitat d'Intervenció Policial que participaven en la seguretat del partit "porcs" i "txakurras" -gos en Basc-.

Els agents van estendre acta i la Subdelegació del Govern a Castelló va imposar la multa a l'afeccionat, que va confirmar el Ministeri d'Interior. El sancionat va presentar una demanda contenciosa contra la resolució del Ministeri, que desestima ara el jutjat i confirma la sanció.

El sancionat no admetia el fet d'haver insultat els agents, però el jutge recorda que consta l'informe que van fer en el seu moment els policies, els quals ho van ratificar íntegrament en el juí.

Este acta arreplegava que l'home, davant la presència policial, va cridar "'txakurras', fills de puta i porcs". El jutge estima que és "evident" que es tracta d'una "clara provocació i un insult" als agents de l'autoritat.

Pel que fa al fet de cridar 'txakurras' als policies, el magistrat afirma que es tracta d'un insult. "La part actora altera la transcripció de l'insult, que no és 'charrúa', sinó 'txakurra'. Es tracta d'un insult deliberat, que prové i té el seu origen en l'esquerra radical basca -'txakurrak', derivat de 'zakur', gos en basc-, i que pareix ser que ja s'ha estès per tota Espanya, insult que va dirigit exclusivament a la Policia Nacional".

Per tant, assenyala que és "evident" que es tracta d'una reiteració d'insults, tots ells constitutius del tipus infractor triat per l'Administració". D'esta forma, el jutge no acull les declaracions efectuades pels testimonis del condemnat, en concret, la de la seua nóvia, per tindre interés directe en la causa, i la d'un home que va viatjar en el mateix autobús que el condemnat per a veure el partit. Este últim va manifestar que no havia sentit cap crit, però el jutge advertix que açò no significa que "no es proferira".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento