Comunitat Valenciana

Un miler de xiquets de famílies sense recursos reben ajuda i aliments en col·legis diocesans

  • Un total de huit col·legis diocesans obrin des d'este dilluns les seues portes per a atendre i alimentar a l'estiu a prop d'un miler d'alumnes de famílies sense recursos, a iniciativa del cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, en un projecte en el qual participen Caritas Diocesana, la Universitat Catòlica de València i la Fundació Col·legis Diocesans 'Sant Vicent Màrtir'.

Segons ha informat l'Arquebisbat en un comunicat, la idea va ser proposada el novembre passat pel cardenal com un dels "signes permanents" de l'Any Jubilar del Sant Calze de la Misericòrdia quan en la missa de clausura del jubileu va animar els col·legis diocesans a "obrir les seues portes en els períodes vacacionals per a, a més d'atendre pedagògicament, donar aliment a xiquets en edat escolar".

Amb el lema '#unveranodiferente'(un estiu diferent), huit col·legis diocesans obriran les seues portes des d'este dilluns i fins a l'11 d'agost per a atendre els alumnes que ho puguen demandar, fins a un centenar per centre, d'Educació Infantil, Primària i Secundària.

"Volem donar una resposta completa i integral als xiquets i joves que tenen dificultats econòmiques i per açò abastem tot el cicle educatiu", asseguren des de l'organització.

Els huit col·legis que participen en la iniciativa han sigut triats en zones vulnerables on hi ha un major risc d'exclusió social entre el seu alumnat. Es tracta dels centres Sant Roc d'Alcoi; San Antonio de Padua II, de Catarroja; Santa María, d'Ontinyent; Natividad de Nuestra Señora, de Burjassot i Santiago Apóstol (Escalante), San Joan Bosco, San Marcelino i Nuestra Señora de los Desemparados, tots de València.

Inicialment, el col·legi de Santa Ana d'Alcoi era el triat per a participar en el projecte però a causa de l'alt nombre d'alumnes que s'han inscrit el centre escolar final serà el Sant Roc, que compta amb instal·lacions més àmplies.

L'horari d'obertura dels centres escolars serà de 10.00 a 15.00 hores i, a més d'oferir l'esmorzar i el menjar a estos alumnes, duran a terme activitats complementàries per a educar en hàbits saludables i moments d'oci i esport.

ACTIVITATS PER ALS XIQUETS

Per a realitzar les diferents accions que es duguen a terme, la UCV, al costat de la Fundació de Col·legis Diocesans, han sigut els encarregats de realitzar un banc de recursos i activitats per als xiquets. Es faran activitats, des d'una perspectiva lúdica, de diversió i de joc, per a acostar-se a l'altre, conéixer diferents realitats, fomentar el diàleg, la companyonia i l'amistat.

Així mateix, els alumnes que participen, també seran els encarregats de la neteja de les instal·lacions comunes en els col·legis "perquè volem treballar també estos hàbits que s'aprenen en les llars", expliquen. La UCV també formarà i organitzarà als voluntaris que els atenguen. Són necessaris entre 8 i 10 voluntaris per col·legi cada setmana.

Per la seua banda, Cáritas és l'encarregada de canalitzar als xiquets que puguen beneficiar-se de la iniciativa ja que els destinataris són menors perceptors de la beca de menjador tipus A o xiquets les famílies dels quals, per la seua situació social econòmica o familiar es troben especialment vulnerabilitat i requerisquen suport i atenció durant els períodes vacacionals.

Per a açò, les Cáritas parroquials han elaborat un llistat amb xiquets atesos en els seus projectes i que siguen susceptibles de percebre esta ajuda, siguen o no alumnes dels centres diocesans. L'organització ha habilitat el compte ES29 0030 3072 27 0085233271 en el Banc Santander per a aquelles persones que desitgen col·laborar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento