Comunitat Valenciana

El XX Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola alça el teló de la seua programació amb 'Otelo'

  • El XX Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola alçarà este dissabte el teló de la seua programació omplint el Pati d'Armes de la fortalesa del Papa Lluna amb l'estrena absoluta d''Otelo', després que s'hagen venut ja prop de 260 de les 280 entrades disponibles quan encara resta un dia per a la representació, segons ha informat la Diputació de Castelló en un comunicat.
Festival De Teatre Clàssic Del Castell De Peníscola
Festival De Teatre Clàssic Del Castell De Peníscola
DIPUTACIÓN DE CASTELLÓN
Festival De Teatre Clàssic Del Castell De Peníscola

El vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha destacat que "amb el ple garantit, quan a les 22.30 hores el monument peniscolà es convertisca en l'escenari sobre el qual cobrarà vida este clàssic de Shakespeare, tant el festival, com el propi castell i tota la província se situaran en la primera final nacional del teatre clàssic".

L'estrena absoluta és, tal com ha explicat Sales, "la millor demostració del compromís del Govern provincial amb un festival que en la seua vintena edició es consolida entre els grans del circuit de teatre clàssic més prestigiós de tota Espanya". Este compromís es materialitza en una inversió de 150.000 euros mitjançant la qual "fem del Festival un argument per a centrar les mirades dels amants del teatre clàssic i un recurs més per a promocionar turística i culturalment la província", ha dit Sales.

'Otelo', de la companyia Clàssics contemporanis, compta amb la presència de l'actor Antonio Dechent, protagonista de pel·lícules tals com '7 vírgenes', 'Alatriste' o 'Los Borgia' entre d'altres, i sèries de televisió com a 'Brigada Central', 'Lleno, por favor' o 'El Ministerio del tiempo'. Al costat d'ell, sobre l'escenari estarà també Yohanna Cobo, actriu en pel·lícules com 'Volver' de Pedro Almodóvar, 'Bullying', 'Tramontana' i sèries com 'El comisario' i 'Los misterios de Laura'.

Al costat d''Otelo', la programació comptarà amb altres obres que s'han estrenat ja a nivell nacional com són 'Cyrano de Bergerac', amb l'actor José Luis Gil com a protagonista; i 'Jácara de Pícaros'. A elles, cal sumar-los a més grans clàssics com 'Fuenteovejuna', 'El Perro del Hortelano' o 'Don Quijote en la Patera', entre d'altres.

"PUNTA DE LLANÇA"

El vicepresident provincial ha subratllat que esta vintena edició del Festival de Teatre Clàssic del Castell de Peníscola és una de les "puntes de llança" de la campanya cultural 'Viu l'estiu' amb la qual la Diputació, amb una inversió d'al voltant de 700.000 euros, "convertirà la cultura en la millor ferramenta per a dinamitzar cada racó de la província".

Per a açò, la institució provincial ha dissenyat un calendari de propostes culturals per a tots els públics amb 215 esdeveniments que es preveu reuniran a més de 110.000 espectadors "demostrant que esta és una província que té en el seu patrimoni cultural un immillorable motor de desenvolupament social, econòmic i turístic", ha afegit Sales.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento