Comunitat Valenciana

Shakespeare, Calderón de la Barca i El Lazarillo, protagonistes del II Festival de Teatre Clàssic d'Alacant

  • Dos obres de Shakespeare, una de Calderón de la Barca i El Lazarillo de Tormes es podran gaudir en l'escenari del Castell de Santa Bàrbara en la segona edició del Festival de Teatre Clàssic d'Alacant que es desenvoluparà del 30 d'agost al 2 de setembre. Com a novetat enguany, la cita suma una jornada més, des de les tres representacions programades l'any passat.
Sanguino, segon per l'esquerra, i Simón, quart, este dijous
Sanguino, segon per l'esquerra, i Simón, quart, este dijous
EUROPA PRESS
Sanguino, segon per l'esquerra, i Simón, quart, este dijous

Sobre este tema, el director artístic del certamen i director del Teatre Principal d'Alacant, Francesc Sanguino, ha dit que esta segona edició representa una "transversalitat" de les arts escèniques en presentar "joventut i experiència" i perquè va "del local a l'internacional".

El Festival arranca el dimecres 30 d'agost amb 'Trabajos de amor perdidos', de William Shakespeare, de la mà de la Jove Companyia de d'Alacant; continua el dijous 31 amb 'Molt de soroll per a res', també de l'autor anglés, amb escenificació de Teatre de l'Abast; seguix el divendres 1 de setembre amb 'La vida es sueño', de Calderón de la Barca, en una adaptació de Moma Teatre; i, tanca, el dissabte 2 de setembre, El Lazarillo de Tormes amb Rafael Álvarez 'El Brujo'.

Sanguino ha precisat que el festival està pensat per als veïns d'Alacant, però també "per als visitants"; i, per açò, ha volgut desvincular-ho de la programació del Principal: "no és una extensió d'estiu", ha al·legat i ha avançat que per a l'any que vé vol obrir, de la mà de l'Institut Valencià de Cultura (IVAC), "un nínxol particular de programació que s'orientarà a la seua internacionalització, en l'oferta cultural iberoamericana".

En el II Festival de Teatre Clàssic d'Alacant col·laboren Ajuntament, Diputació, Agència Valenciana de Turisme i Institut Valencià de Cultura, amb una inversió de 46.000 euros, enfront dels 28.000 amb que es va celebrar el passat any la primera cita.

En esta segona edició els preus oscil·len entre els 5 i els 10 euros per representació i s'ha creat un bo de 30 euros per a les quatre sessions. Les entrades estaran disponibles a partir del pròxim dilluns en Instant Ticket i abans de cada espectacle, si queden entrades, per a un aforament d'entorn mig miler de persones.

Sobre la logística, l'edil de Cultura, Dani Simón, ha subratllat que l'ascensor del Postiguet estarà obert per a accedir a les representacions, que començaran les 22.00 hores, i fins a les 01.00 hores; hi haurà un servici gratuït d'autobús per a pujar -amb parades en Ruperto Chapí, plaça del Mar, Perpétuo Socorro i Castillo-, i es prohibirà l'accés en vehicle privat a partir de les 19.00 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento