Comunitat Valenciana

La investigació per les presumptes irregularitats en la F1 de València, prorrogada

  • El jutjat estima la petició realitzada per la Fiscalia i prolonga 18 mesos més i fins al desembre de 2018 les tasques d'instrucció del cas.
  • La instructora justifica la seua decisió assegurant que la UDEF encara està analitzant abundant documentació en una feina que qualifica de "complicada".
  • Estan investigats Francisco Camps, Lola Johnson i Jorge Martínez Aspar per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.
Francisco Camps i Bernie Ecclestone
Francisco Camps i Bernie Ecclestone
EUROPA PRESS
Francisco Camps i Bernie Ecclestone

El Jutjat d'Instrucció número 2 de València ha aprovat una nova pròrroga de la causa en la qual s'investiguen suposades irregularitats en l'organització del Gran Premi de la Fórmula 1 que va acollir la ciutat. El nou termini per a concloure la instrucció és de 18 mesos i expira al desembre de 2018. Així ho ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en relació amb un procediment en el qual estan investigats l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps; l'exconsellera d'Esports Lola Johnson; i l'expilot Jorge Martínez Aspar per presumptes delictes de prevaricació administrativa i malversació de cabals públics.

D'esta forma, el jutge ha estimat la petició formulada per la Fiscalia de València, a la qual es va oposar la defensa de l'expresident de l'Executiu autonòmic. La instructora fonamenta la seua decisió en les diligències encara pendents de practicar en esta causa i recorda que la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional està analitzant abundant documentació en una "complicada" i "laboriosa" tasca que justifica la pròrroga de la investigació.

La querella de Fiscalia Anticorrupció que va donar origen a esta causa es va centrar en quatre aspectes fonamentals, entre ells, el contracte firmat entre Valmor i l'empresa pública Circuit del Motor per a organitzar la Fórmula 1, pel qual la mercantil no va pagar "ni un euro", en perjuí dels fons públics, i l'ordre perquè la Generalitat es constituïra com a avalista de Valmor sense seguir el procediment administratiu fixat en la Llei d'Hisenda de la Generalitat i la Llei de Pressupostos de 2011.

Els altres dos són, segons la querella, l'ordre que Camps va donar a Johnson, malgrat que no tenia competència per a açò, perquè firmara el contracte de 19 de juliol de 2011 pel qual el Govern autonòmic prestava l'aval a l'empresa; i l'assumpció per part del Consell del cànon anual de 26 milions de dòlars "sense assumir cap dret".

Recentment s'ha incorporat al procediment judicial un informe pericial de la Direcció General de la Intervenció de la Generalitat que conclou que les obligacions adquirides al juliol de 2011 pel Govern autonòmic aleshores presidit per Camps en signar un contracte pel qual es va convertir en avalista en l'organització del Gran Premi de Fórmula 1 a València es van fer "sense la cobertura legal" necessària per a açò i hagueren requerit d'una llei de les Corts Valencianes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento