Comunitat Valenciana

Artistes, activistes i pensadors uneixen la seua creativitat per a dir no al maltractament animal

  • La plataforma València Capital Animal està organitzant un esdeveniment que se celebrarà del 27 de setembre de 2017 al 8 de gener de 2018.
  • Serà un “espai multidisciplinari de consciència i canvi social” que inclourà nombroses iniciatives culturals com exposicions, debats i recitals de música.
  • Ha sigut creada per a proposar i gestionar projectes amb els quals es pretén informar, sensibilitzar i conscienciar sobre la realitat dels animals.
Evento cultural en Valencia contra el maltrato alemán
Evento cultural en Valencia contra el maltrato alemán
EL ROTO/GVA
Evento cultural en Valencia contra el maltrato alemán

Centenars d'artistes, pensadors i activistes uniran la seua creativitat i alçaran la seua veu per a dir no al maltractament animal en el Centre del Carme de València, on es desenvoluparà a partir de setembre l'esdeveniment València Capital Animal. La plataforma València Capital Animal, formada per activistes culturals en defensa dels drets dels animals, ha sigut creada per a organitzar el major esdeveniment contra el maltractament animal que haja entrat mai en un museu de la ciutat, ha informat el Consorci de Museus en un comunicat.

Coorganitzat al costat del Consorci de Museus, l'esdeveniment se celebrarà del 27 de setembre de 2017 al 8 de gener de 2018. El seu director, José Luis Pérez Pont, ha manifestat que "el Centre del Carme està obrint la porta a la iniciativa social i cívica del territori valencià i, amb aquest projecte, també de la resta de l'Estat espanyol".

"Capital Animal és una plataforma amb un gran missatge social i ecològic en defensa dels animals. El seu pensament transmet valors com el respecte i la convivència amb tots els éssers del nostre planeta", ha remarcat.

Així mateix, Pérez Pont ha assenyalat que "per al Centre del Carme és una satisfacció constituir-nos com la seu a València d'un moviment amb el qual s'identifiquen molts creadors a Espanya i que el passat any va tenir un gran èxit a Madrid. València Capital Animal ens va a donar l'oportunitat de gaudir de l'obra d'importants artistes vinculada amb aquest pensament".

Antitauromaquias d’‘El Roto’ 

València Capial Animal comptarà entre la seua extensa programació amb l'exposició inèdita 'Antitauromaquias', de l'artista Andrés Rábago, El Roto, que presentarà els dibuixos originals creats per al llibre del mateix nom, que arreplega els textos publicats per l'escriptor Manuel Vicent en el diari 'El País' al llarg de vint anys.

Així mateix, una exposició individual retrà homenatge a l'artista Paco Català, l'obra del qual està plena de compromís i amor cap als animals. Tots els dies de la seua vida l'artista, realitza una vinyeta animalista que segueixen milers de persones en Facebook i Twitter. Capital Animal és un esdeveniment que es va fundar i va realitzar per primera vegada a Madrid l'any 2016 de la mà de les periodistes Ruth Toledano i Concha López, juntament amb el comissari d'art Rafael Doctor.

Amb una gran exposició col·lectiva i un congrés de pensament i acció animalista com a centre de totes les activitats es pretén mostrar les problemàtiques a les quals estan subjectes els animals, així com les solucions possibles o reals que sorgeixen socials. Però aquestes activitats són només part d'un gran esdeveniment que la seua filosofia d'actuació serà que els agents culturals de la ciutat es posicionen i posen la seua creativitat al servei dels animals.

Per a açò, s'estan organitzant múltiples i variades actuacions que conformaran una programació plural gràcies a artistes, músics i creadors en general que s'estan sumant a aquest projecte per a llançar un missatge clar a la societat: "volem viure sense maltractament animal".

Informar i conscienciar

La plataforma València Capital Animal ha sigut creada per a proposar i gestionar projectes amb els quals es pretén informar, sensibilitzar i conscienciar sobre la realitat dels animals en la nostra societat per a, d'aquesta forma, facilitar el debat crític i definir possibles solucions que construïsquen una societat més justa per a tots.

Les seues fundadores, Ángela Molina (artista i comissària d'Art), i Ángela Montesinos (doctora en Filosofia i experta en Art i Tecnologia), han explicat que "la nostra eina principal és la creativitat i, des d'aqueix lloc, volem treballar perquè la cultura siga el vehicle des del qual aproximar a la ciutadania les diferents línies en les quals s'està desenvolupant el debat animalista, i poder reflexionar sobre tots els seus aspectes".

"No podem progressar com a éssers evolutius si no som capaços de respectar a altres espècies. Vivim en una societat de l'explotació de molts per al benefici d'uns pocs i els animals són la baula més baixa d'aquesta cadena. Per açò, volem apel·lar a la bellesa, al pensament crític, a la raó, a l'art i a tot acte que respecte la gènesi de la creativitat: la vida mateixa, sense exclusions", ha dit Molina.

Així doncs, Capital Animal és un espai multidisciplinari de consciència i canvi social que acosta al coneixement d'altres realitats no especistas. L'espai triat per al projecte expositiu ha sigut la Sala Ferreres i la Sala Goerlich del Centre del Carme Cultura Contemporània, que al costat de les columnates dels claustres gòtic i renaixentista i l'Aula Capitular, on es desenvoluparan nombroses activitats, acolliran a centenars de persones preocupades pels drets dels animals.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento