Comunitat Valenciana

Paterna va aconsellar els pares del presumpte parricida internar-lo en un centre però ho van rebutjar

  • VALÈNCIA, 30 (EUROPA PRESS)
Concentració en l'Ajuntament de Paterna
Concentració en l'Ajuntament de Paterna
TWITTER AYUNTAMIENTO DE PATERNA
Concentració en l'Ajuntament de Paterna

L'alcalde de Paterna (València), Juan Antonio Sagredo, ha assegurat que des de Servicis Socials es va aconsellar els pares del presumpte parricida detingut en la localitat, que patix una discapacitat, el seu internament en un centre del municipi, però els pares van rebutjar eixa possibilitat. Segons ha assenyalat, des del consistori "se'ls va oferir tant la incapacitat com l'internament" encara que "no va haver-hi per part dels familiars esta voluntat".

Sagredo s'ha pronunciat en estos termes en la concentració celebrada davant el consistori de la localitat per a condemnar el succeït, després que en la matinada d'este divendres l'home, de 35 anys, haja sigut detingut moments després de presumptament acabar amb la vida dels seus pares, de 72 i 73 anys, amb una escopeta de caça. Veïns de la família ha relatat que el suposat autor dels fet patia algun tipus de trastorn i que havien demanat als pares que es desferen de l'arma perquè temien que ocorreguera alguna cosa.

L'Ajuntament ha decretat un dia de dol, han posposat tots els actes programats "en senyal de duel i respecte" i les banderes onegen a mitja asta en una jornada que el primer edil ha qualificat de dia "complicat i dur" per a Paterna.

Sagredo ha descartat mòbil econòmic en els fets ja que tant el presumpte autor com el pares tenien una paga. En el cas del fill, que ha explicat que patia una discapacitat, de dependència, i eixa era la relació que podia tindre amb el consistori. "Fins al que puc dir-vos jo, sé que tenia una discapacitat", ha indicat sobre possibles problemes psiquiàtrics del detingut.

L'edil ha relatat que des de Servicis Socials de l'Ajuntament se li va aconsellar que se li podia internar en un centre en el municipi però "per part de la família no es va donar eixa possibilitat". A més, ha dit que des del consistori es desconeixia la tinença d'escopetes per part del pare, que era caçador.

NO ES VA PODER ACTUAR D'OFICI

En esta línia, Sagredo ha assenyalat que l'ajuntament no va poder actuar d'ofici ja que "no hi havia antecedents en Servicis Socials que hi haguera violència contra els pares" i van arribar "fins a on vam poder".

Preguntat pels antecedents del jove, qui hi hauria presumptament cremat la seua casa en dos ocasions segons relaten alguns veïns, l'alcalde ha assegurat que "no s'ha pogut demostrar que va ser ell". "És cert que pot haver-hi una sèrie d'indicis, però al final s'ha d'actuar amb total prudència", ha dit, i ha instat a esperar al fet que siguen els professionals els qui hagen de dirimir si existixen responsabilitats.

"Al final la responsabilitat fins a on arriba l'ajuntament, el coneixement o el que puga tindre eixe arma com a caçador doncs evidentment no és responsabilitat de l'Ajuntament. El que si que hem vist és que no hi havia era antecedents en Servicis Socials que hi haguera violència cap a la família i per açò no es va poder actuar d'ofici", ha conclòs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento