Comunitat Valenciana

El Consell col·laborarà amb Save The Children en l'assistència de persones refugiades

  • En 2016, més de 350.000 persones van intentar creuar el mar Mediterrani i 6150 persones van perdre la vida.
  • L’acord suposa una inversió de 100.000 euros i té la finalitat de salvar vides i assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques de la població refugiada.
  • Gràcies al vaixell que s’utilitza en aquestes tasques, des de setembre de 2016 s'ha aconseguit rescatar a més de 4.000 persones.
Alcaraz firma el convenio de la Generalitat y Save The Children
Alcaraz firma el convenio de la Generalitat y Save The Children
SAVE THE CHILDREN
Alcaraz firma el convenio de la Generalitat y Save The Children

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha signat aquest dijous un conveni amb la Fundació Save The Children per a "salvar vides i cobrir les necessitats dels refugiats en la ruta del Mediterrani central". El conseller ha destacat que, amb aquesta col·laboració, volen "seguir mostrant la nostra solidaritat i el nostre compromís amb la població refugiada en el mar Mediterrani".

Alcaraz ha valorat el treball que realitzen cada dia organitzacions com Save The Children i ha afegit que "des de la Generalitat volem seguir col·laborant per a reflectir la solidaritat de la societat valenciana.

Aquest conveni compta amb una dotació de 100.000 euros i té la finalitat de salvar vides i assegurar la cobertura de les necessitats bàsiques de la població refugiada en la ruta del Mediterrani central, amb especial atenció a les necessitats de persones vulnerables i infància.

A través del projecte 'Cerca i rescat marítim - SEAR (Search and Rescue) Salvar vides en el Mediterrani', Save The Children desenvolupa activitats vinculades amb la cerca i rescat d'embarcacions en alta mar amb persones refugiades a bord i el seu trasllat al vaixell 'Vos Hestia' on se'ls practica una revisió del seu estat de salut i se'ls facilita informació sobre la seua situació. També es lliuren kits d’assistència bàsica d'higiene, se'ls distribueix aigua i aliments i se'ls dóna accés a instal·lacions sanitàries.

Per la seua banda, el responsable de la Fundació Save The Children a la Comunitat, Rodrigo Hernández, ha mostrat la seua satisfacció amb el Govern valencià i ha remarcat que "amb aquest conveni seguirem amb les accions de salvament en el mar Mediterrani a través del vaixell de la fundació per a rescatar al major nombre de persones i xiquets" i ha afegit que "gràcies a aquest vaixell, des de setembre de 2016 s'ha aconseguit rescatar a més de 4.000 persones, de les quals més de 500 eren xiquets".

En 2016, més de 350.000 persones van intentar creuar el mar Mediterrani i 6150 persones van perdre la vida, d'ells, més de 500 eren xiquets. En el que portem d'any, 898 persones ja han perdut la vida intentant creuar per aquesta ruta marítima entre Líbia i Itàlia, considerada la més perillosa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento