Comunitat Valenciana

Més de 300 mitjans terrestres i 19 aeris treballen en el foc de Gàtova, que afecta unes 267 hectàrees

  • El foc que des de la vesprada d'este dimecres afecta la Serra Calderona, entre els municipis de Gàtova (València) i Sogorb (Castelló), afecta unes 267 hectàrees de superfície, segons ha informat Emergències en el seu compte de Twitter. En la zona treballen este dijous més de 300 efectius terrestres i 19 aeris.
Incendi
Incendi
112 GVA
Incendi

El foc, que seguix actiu, però sense risc per a població, es va declarar este dimecres entorn de les 19.15 hores entre els municipis de Gàtova (València) i Altura (Castelló) per causes no precisades.

No obstant açò, a última hora del dimecres, el Consorci Provincial de Bombers de Castelló va informar que el foc afectava ja el terme municipal de Sogorb en la província de Castelló.

A partir de les 6.50 hores d'este dijous han començat a desenganxar els primers mitjans aeris per a col·laborar en l'extinció per a sumar-se als prop de 230 efectius terrestres que han participat durant tota la nit en estes tasques. La circulació en la carretera CV-25, entre Gàtova i Altura, continua tallada davant la quantitat de fum i pols.

La Generalitat va decretar sobre les 23.30 d'este dimecres la situació 1 en este incendi forestal, que indica afecció greu, i va sol·licitar la col·laboració de la Unitat Militar d'Emergències (UME) en les tasques d'extinció. Durant la nit han estat treballant 75 efectius d'este cos, sis autobombes i una nodrissa que han donat suport a l'estesa de mànegues.

Des del Ministeri de Medi ambient s'han enviat dos avions d'extinció (FOCA, amb capacitat de 5.500 litres) procedents de Balears i Albacete.

Fins al lloc de l'incendi es va desplaçar a última hora del dimecres el president de la Generalitat, Ximo Puig, per a conéixer de primera mà l'evolució de les tasques d'extinció. A primera hora del matí ha anunciat el seu desplaçament el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, mentre que el delegat del Govern a la Comunitat, Juan carlos Moragues, que estava en una reunió a Madrid, es dirigirà sobre les 13.00 hores al Lloc de Comandament Avançat.

Segons informa l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), el vent va anar perdent intensitat en l'estació de Masia de la Foia (Sogorb), prop de l'incendi, des d'última hora del dimecres.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento