Comunitat Valenciana

Bayo, sobre per les primàries del PPCV: "No hem jugat tots en la mateixa lliga"

  • El PPCV "ha perdut una oportunitat històrica per a obrir el partit a la militància" i fer efectiva la idea que ha defés en el procés "d'un militant, un vot", assegura.
  • "Hi ha morts que han votat, que m'expliquen com", declara, alhora que acusa Bonig d'haver utilitzat el cens, el gabinet de premsa i les xarxes socials del partit per a la seua candidatura.
  • Així s'ha pronunciat després que el Jutjat de Primera Instància 11 de València no haja vist vulneració de drets en el procés de primàries que va celebrar el PPC.
José Luis Bayo en el juí
José Luis Bayo en el juí
EUROPA PRESS
José Luis Bayo en el juí

El que va ser precandidat a les primàries del PPCV, José Luis Bayo, ha assegurat este dimecres, després de la desestimació de la seua demanda per vulneració de drets en el procés, que no han "jugat tots en la mateixa lliga, ni amb el mateix dret ni amb les mateixes regles del joc". "Seguiré en la batalla", ha dit, i ha afegit que encara no sap si recorreran la resolució judicial, i ho diran "en els pròxims dies". Bayo s'ha pronunciat en estos termes després que el Jutjat de Primera Instància 11 de València no haja vist vulneració de drets en el procés de primàries que va celebrar el PPCV enguany per a triar el seu líder -Isabel Bonig- i haja desestimat la demanda que va interposar contra el partit.

Al seu juí, el PPCV "ha perdut una oportunitat històrica per a obrir el partit a la militància" i fer efectiva la idea que ha defés en el procés "d'un militant, un vot". En esta línia, ha indicat, en atenció als mitjans en la porta de la seu del PPCV, que han conegut el resultat de la vista pels mitjans de comunicació, per la qual cosa encara no han valorat "amb profunditat" la possibilitat d'apel·lar.

No obstant açò, ha recalcat que, malgrat la resolució contrària als seus interessos, segueix tenint la "ferma convicció" que s'han vulnerat els drets fonamentals perquè no ha pogut concórrer a les primàries "amb igualtat de condicions" que la candidata Isabel Bonig que, segons ha enumerat, entre altres qüestions, va tindre accés al cens d'afiliats i ha sigut l'única candidatura a Espanya en la qual cap dels seus avals ha sigut anul·lat, dels més de 7.000 que va presentar.

Per contra, ha dit que ell va presentar més de 200 i se li van retirar 48, i encara no sap quins. Per açò, ha considerat que el funcionament del Comité Organitzador del Congrés "ha brillat per la seua absència" ja que, ha afegit, "no s'ha facilitat l'ús de les seus provincials", una cosa que sí ha pogut fer Bonig, que "ha inaugurat seus en campanya", ni s'ha facilitat l'enviament de propaganda electoral, entre altres qüestions.

En este sentit, ha criticat el "flagrant menyspreu a les regles del joc" i s'ha preguntat si el fiscal "ha estat a l'altura en un Estat de Dret" i ha considerat que "ha faltat molt a la seua tasca, en no posar-se en la situació d'un ciutadà i posar-se a favor d'una organització política que té tot l'aparell" al costat. Així, ha insistit a preguntar-se si açò "no ho ha vist el fiscal" o si tampoc ha comprovat la vulneració de drets en no al·ludir en cap moment la web del PPCV a la seua persona, al mateix temps que ha acusat Bonig d'haver usat les xarxes socials del partit i el gabinet de premsa per a la seua candidatura.

"No ha vist doble joc?", ha qüestionat i ha dubtat també que es puga cridar procés de "participació" quan solament ho ha fet el 5% dels afiliats. "Ho lamente però no sé on volem buscar la legitimitat i com la quantifiquem", ha dit, i ha afegit: "No existeix mecanisme de control de les eleccions; no es pot contrastar si els que van avalar són afiliats, si tots estaven al corrent de quotes o si han pagat el mateix. Hi ha morts que han votat, que m'expliquen com".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento