Comunitat Valenciana

Escola Valenciana insta el TSJCV a anticipar la resolució sobre el decret de plurilingüisme

  • Escola Valenciana ha instat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) a "anticipar" la resolució sobre el Decret de plurilingüisme del Consell, ja que el sistema educatiu "pot patir serioses inconveniències si els magistrats no es pronuncien prompte", ha alertat el president de l'entitat cívica, Vicent Moreno.

Escola considera que no és cert que la norma de la Conselleria d'Educació -que en estos moments es troba suspesa cautelarment després que el TSJ accedira a la petició del recurs presentat per la Diputació d'Alacant- afavorisca l'alumnat que curse els nivells avançats, un dels principals arguments del TSJ per a mantindre la suspensió cautelar.

"El decret -argumenten des d'Escola- trenca amb la discriminació que hi havia fins ara, posa a l'abast de l'alumnat de tot el País Valencià la formació plurilingüe i l'acreditació de títols amb reconeixement oficial, sempre que l'alumnat demostre els coneixements necessaris, clar".

En la seua opinió, les al·legacions de la Diputació d'Alacant -"governada pel PP", subratllen- són "incoherents, no es troben fonamentades sobre criteris pedagògics, sinó que obeïxen a raons purament polítiques que trenquen la convivència i originen un greu estat d'incertesa en la comunitat educativa", ha ressaltat Moreno.

Escola Valenciana ha recordat que el Ministeri d'Educació i Cultura, que "al principi va expressar recels respecte del decret, va haver d'acceptar que complia amb el marc jurídic i era respectuós amb la diversitat del País Valencià".

"El decret ha passat internament tots els informes corresponents inclòs el del Jurídic Consultiu. L'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, les Unitats d'Educació Multilingüe de la Universitat de València, de la Universitat Jaume I de Castelló i de la Universitat d'Alacant, l'STEPV i, recentment, l'Associació de Directors i Directors d'Infantil i Primària del País Valencià han exposat el rigor i la solvència del Decret, a més de defendre la seua legalitat en tots els aspectes. La suspensió cautelar no té cap sentit, atés que el Decret no atempta sobre cap dret fonamental de les persones, com ja va exposar la Fiscalia", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento