Comunitat Valenciana

Habitatge aprova nous criteris socials per a accedir als habitatges de protecció pública en lloguer de la Generalitat

  • El Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) ha publicat este dimecres la resolució que establix els criteris socials d'accés en règim de lloguer als habitatges de protecció pública de l'Entitat d'Infraestructures de la Generalitat (EIGE) i que prioritza aquells col·lectius amb majors dificultats per a accedir a un habitatge, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

La passada setmana, la consellera d'Habitatge, María José Salvador, anunciava esta resolució que s'emmarca en la recentment aprovada Llei per la Funció Social de l'Habitatge i en el compromís adoptat pel Consell de facilitar l'accés a tots els seus habitatges de protecció pública. "Un fet que va quedar palés en el Seminari de Govern de l'Hivern 2017 de Sagunt i que, gràcies a esta resolució, ja és una realitat", han subratllat.

Esta resolució establix que per a accedir a un habitatge de protecció pública, a més de complir els requisits establits, es prioritzarà a determinats col·lectius com els casos de violència de gènere, persones afectades per un desnonament, amb una discapacitat igual o superior al 65%, aquells que tinguen menors al seu càrrec, els que residisquen en immobles amb barreres arquitectòniques no subsanables o que pagar el lloguer supose més del 25% dels ingressos de la unitat familiar o joves de menors de 35 anys.

Així mateix, també té en compte altres situacions com tindre un grau de discapacitat entre el 33 al 65%, que en la unitat familiar hi haja algun integrant menor o superior a 60 anys, així com sol·licitants que es veuen obligats a desplaçar-se per motius laborals.

A més, a través d'esta resolució, la Generalitat reserva el 3% dels habitatges protegits disponibles per a fer front a situacions d'especial emergència, com la inhabitabilitat de la residència habitual. Una reserva que es podrà ampliar un 2% més si es completa el nombre d'habitatges disponibles.

Amb estes mesures, el Consell ha subratllat que "demostra la seua sensibilitat cap als col·lectius més vulnerables i busca solucions per a donar resposta a unes necessitats socials que han de ser ateses". En eixe camí, es treballa per a "aconseguir la reducció de les desigualtats socials en l'àmbit de l'habitatge" i s'avança en "la integració dels col·lectius desfavorits", han afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento