Comunitat Valenciana

Puig destaca que la Generalitat seguix defenent la "plena legalitat" del decret de plurilingüisme

  • CASTELLÓ, 27 (EUROPA PRESS)
XIMO PUIG I FRANCESC COLOMER
XIMO PUIG I FRANCESC COLOMER
EUROPA PRESS
XIMO PUIG I FRANCESC COLOMER

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat que el Consell continua defenent la "plena legalitat" del Decret de Plurilingüisme "avalat per l'Advocacia, el Consell Jurídic Consultiu i, per tant, sense cap tipus d'interposició legal del Ministeri d'Educació". Ha agregat que l'actual Executiu valencià intenta "superar el fracàs de 20 anys de govern del PP", i per això, "des de l'acceptació de qualsevol sentència judicial, va a fer el possible per a intentar fer una acció educativa favorable als xiquets valencians".

Puig ha realitzat estes declaracions durant una visita que ha fet a Castelló en ser preguntat per la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) de mantindre la suspensió cautelar del decret de Plurilingüisme de la Conselleria d'Educació, en rebutjar el recurs que va presentar el Consell contra la suspensió cautelar decidida arran de la sol·licitud de la Diputació d'Alacant.

Així, el cap del Consell ha assenyalat que, sense tindre la comunicació oficial, la Conselleria ha encarregat un informe jurídic a l'Advocacia "per a delimitar amb exactitud les mesures a adoptar per a donar compliment a esta decisió del tribunal". "Serà a partir d'este document quan s'acabaran les instruccions d'inici de curs i es remetran als centres educatius durant les pròximes setmanes", ha afegit.

Puig ha recordat que el decret compta amb un informe de la Fiscalia "en el qual s'explicita clarament que el decret no discrimina". En este sentit ha assenyalat que el decret no solament té els avals legals necessaris per a la seua aprovació pel Consell, sinó que està configurat "des d'una sòlida base pedagògica, s'ha fet d'acord amb les universitats, amb els millors experts en aprenentatge de llengües".

"Volíem solucionar un problema que existix, que és que els xiquets de la Comunitat, quan arriben a la seua graduació, tenen un coneixement de llengües que no és el correcte, per la qual cosa volem un sistema en el qual tots els xiquets tinguen el coneixement en les tres llengües, i és absolutament possible en altres països", per la qual cosa s'ha preguntat "per què ací no és possible".

"SUPERAR EL FRACÀS"

En este sentit, ha assegurat que el Govern valencià està intentant "superar el fracàs de 20 anys de govern del PP", i per això, -ha apuntat- "des de l'acceptació de qualsevol sentència judicial, anem a fer el possible per a intentar fer una acció educativa favorable als xiquets valencians".

A més, ha aclarit que en "el 98% dels centres les votacions es van decidir pel nivell de plurilingüisme més avançat i han sigut consensuades per dos terços del Consell Escolar". Per tant -ha sentenciat- "no estem parlant d'una acció exclusivament del Govern valencià".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento