Comunitat Valenciana

La Gran Fira de València portarà 250 activitats de música, teatre, màgia, pirotécnia i cercaviles

  • Les iniciatives es portaran a terme en 86 enclavaments de la ciutat i les seues pedanies.
  • L'Ajuntament de València invertirà en la programació un pressupost de 430.000 euros.
  • Es desenvoluparà del 30 de juny i fins al 3 d'agost i cada cap de setmana estarà dedicat a una temàtica concreta.
L'Ajuntament de València presenta el cartell de la Gran Fira de juliol
L'Ajuntament de València presenta el cartell de la Gran Fira de juliol
Ajuntament de València
L'Ajuntament de València presenta el cartell de la Gran Fira de juliol

La Gran Fira de València 2017 es convertirà del 30 de juny al 3 d'agost en escenari de més de 250 activitats de música, teatre, pirotècnia, màgia i cercaviles que tindran lloc en fins el 86 enclavaments de la ciutat i les seues pedanies, durant més de trenta dies sense interrupció. Es tracta d'una oferta "descentralitzada i diversa, per a tot tipus de públics i per a tots els gustos", que continua el format que es va estrenar l'any anterior i que s'elabora en "cooperació" amb altres institucions.

Així ho ha anunciat este dilluns el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, durant la presentació dels detalls de la Gran Fira, que en esta edició compta amb un pressupost de 430.000 euros. L'edil ha projectat també l'espot publicitari 'Tenim moltes coses a celebrar' elaborat per a promocionar el certamen, que igual que la programació es difondrà en valencià, castellà i anglés.

Les activitats, que enguany inclouen novetats com 'La nit a la mar' -amb activitats de 30 minuts en diferents espais de la Marina i Poblats Marítims-, teatre d'improvisació o el campionat del joc de taula 'Mascletà', es desenvoluparan tots els dies de la setmana encara que l'agenda serà "més intensa" de divendres a diumenge i cada cap de setmana tindrà un caràcter temàtic. Des dels més xicotets fins als més majors podran trobar activitats que s'adapten a la seua edat i preferències.

Fuset ha destacat el "gran esforç de col·laboració" al costat d'administracions públiques com la Diputació de València, entitats com la Universitat de València, la Junta Central Fallera, CACSA o Mercavalència, museus com l'IVAM o el MuVIM i moltes empreses privades i públiques, com l'EMT o Caixa Popular, per a fer possible una programació que fa "molt especial" el mes de juliol.

Calendari d'activitats

La Gran Fira arranca este cap de setmana el seu calendari d'activitats, que ja es pot consultar en la web granfiravalencia.com. Els pròxims divendres, dissabte i diumenge hi haurà 'Cinema Karaoke' en la plaça de l'Ajuntament on es projectarà 'Dirty dancing', 'Mamma mia' i 'Mary Poppins', respectivament. No obstant açò, el començament oficial del certamen és l'1 de juliol amb una cercavila que anirà des de la plaça de la Reina fins a la plaça de l'Ajuntament de València, on es tirarà una traca correguda com a símbol de l'inici de la Gran Fira.

El segon cap de setmana de juliol estarà dedicat al folk i la música popular valenciana, encara que en la programació s'inclou també el Dia de l'Orxata, la XXII Entrada Mora i Cristiana, Cant d'Estil, els balls tradicionals del 'Sarau' de la Fira o un castell de focs artificials.

El següent cap de setmana, el dissabte 15 tindrà lloc 'La nit a la mar', amb un gran protagonisme de la Marina de València i dels Poblats Marítims on s'elaborarà una ruta d'activitats musicals, de dansa i fins i tot una cercavila amb xaranga.

El dissabte 22 se celebrarà la 'Gran Nit de Juliol', amb concert de campanes, una ruta pel barri del Carmen amb actuacions de 30 minuts en diferents enclavaments d'eixe barri i amb els museus oberts des de les 20.00 hores fins a les 00.00 hores en alguns casos, i en uns altres fins a les 2.00 hores de la matinada. Una colla tocarà bandes sonores de sèries de televisió atorgant gran protagonisme a la dolçaina, i Los 40 Principales realitzaran un concert de gran format.

El dissabte 29 de juliol se celebrarà en la Ciutat de l'Artista Faller el tradicional 'Sopar de la Punxà', i l'endemà, en l'Albereda, l'encara més tradicional Batalla de Flors, que posarà el punt final oficial a la programació.

A més, durant els dies 1, 2 i 3 d'agost la platja de Pinedo acollirà les 'Corregudes de joies', incloses també dins d'una programació que abasta els concerts de Vivers -amb artistes com Love of Lesbian, Ara Malikian, Leiva o Carlos Vives, entre d'altres- i el Festival de Jazz del Palau, diversos espectacles pirotècnics, exposicions, tallers, teatre, màgia, balls, esport o actes fallers.

En este últim apartat, Fuset s'ha referit molt especialment als actes que se celebraran en les carpes instal·lades en els Jardins del Palau, on hi haurà preseleccions falleres, campionats de diferents jocs, karaoke, sessions de ball, actuacions musicals, monòlegs d'humor i concerts de tabalet, entre moltes altres activitats.

El regidor de Cultura Festiva ha ressaltat igualment el caràcter itinerant d'una Gran Fira de València que arriba al Parc d'Aiora, al barri de Senabre, Monteolivete, Natzaret, La Fonteta, plaça del Cedre o El Cabanyal, però també a Borbotó, Pinedo o El Palmar, fins a un total 86 enclavaments.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento