Comunitat Valenciana

Una jutgessa condemna al PP a pagar 568.000 euros a Fira València pel Congrés de 2008

  • El PP argumentava que el cost de l'espai i dels subministraments quedava compensat per la publicitat que obtenia a canvi el recinte firal.
  • Contra la sentència cap recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Madrid.
  • Puig diu que la condemna "fa justícia" i que haurien d'assumir responsabilitat política.
Imagen de archivo de Feria Valencia
Imagen de archivo de Feria Valencia
GVA
Imagen de archivo de Feria Valencia

El Jutjat de Primera Instància número 1 de Madrid ha condemnat al Partit Popular a abonar 568.511 euros a Fira València per la cessió del recinte firal per a la celebració els dies 20, 21 i 22 de juny de 2008 del Congrés Nacional en el qual va ser reelegit Mariano Rajoy. En la sentència, donada a conèixer aquest dilluns, es considera acreditat que ambdues parts van aconseguir un "contracte verbal", sense que fóra necessari un escrit, que va establir les condicions de l'acord, conforme a l'article 1262 del Codi Civil, en relació tant a l'espai objecte d'ocupació com a cadascun dels serveis accessoris que van ser afegint-se al pressupost inicial.

El PP argumentava que el cost de l'espai i dels subministraments (inclosa la neteja, el servei sanitari i el de seguretat) quedava compensat per la publicitat que obtenia a canvi Fira València. També sostenia que no va pagar perquè Fira València no va aportar mai documentació que acompanyara la factura perquè no va haver-hi cap contracte ni pressupost previ al Congrés sobre el preu a desemborsar. Però la jutgessa dóna la raó a Fira València i sentència que el PP ha de pagar 568.511 euros més interessos per l'organització del Congrés. 

Al seu judici, la força política "està obligada a pagar per l'espai i els serveis que va utilitzar, sense que puga acceptar-se en cap cas, tal com sosté, que la pretesa falta de concreció o d'acceptació li permeten haver utilitzat aqueix espai i aqueixos serveis sense pagar res a canvi". Rebutja per açò les al·legacions del PP respecte a que el nombre de metres quadrats ocupats va ser menor que el que apareix en la factura o que no han de facturar-se els subministraments. 

La jutgessa exposa que "en cap moment es va parlar de gratuïtat en la cessió de l'espai o els serveis, ni tampoc que la contraprestació pels mateixos consistira a donar publicitat al recinte firal o a la ciutat de València, havent quedat sempre clar que el preu s'establiria conforme a les tarifes oficials de Fira de València". 

Considera acreditat que tots els conceptes van ser negociats i acceptats pel llavors gerent, Cristóbal Páez, i consten en la factura. L'acceptació que es produïa sempre després d'una primera sol·licitud de Páez, el posterior pressupost transmés a voltes de forma verbal i a voltes per escrit, i la posterior i final aprovació verbal de Páez, recalca. Contra la sentència cap recurs d'apel·lació davant l'Audiència Provincial de Madrid.

"Fa justícia"

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha expressat aquest dilluns la seua "satisfacció" per la decisió d'un jutjat de Madrid. El cap del Consell ha subratllat que, d'esta forma, es "fa justícia" davant una "situació intolerable" i una "gran vergonya" generada pels 'populars', que "haurien d'assumir la responsabilitat política d'haver-hi estat tant temps sense pagar".

Puig ha asseverat: "Es fa justícia en una situació intolerable per part del PP, que era intentar no pagar el que paguen totes les empreses i tots els ciutadans, per tant jo estic molt satisfet que per fi hagen de pagar".

El també secretari general dels socialistes valencians ha criticat que esta situació era "una gran vergonya" i ha recalcat que en el PP "haurien d'assumir la responsabilitat política d'haver-hi estat tant de temps sense pagar".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento