Comunitat Valenciana

La Generalitat Valenciana presenta públicament la seua Llei d'Àrees Industrials

  • Segons el president, aportarà autonomia i seguretat per a la gestió d'aquests espais en col·laboració amb les administracions locals i les empreses.
  • Puig assegura que és necessari generar "les millors expectatives per a aquelles empreses de l'economia real, dotant-les amb els majors mitjans".
  • La nova norma, que aprovarà aquest divendres el Consell per a la seua futura tramitació a les Corts, serà la primera d'aquestes categories a tota Espanya.
PRESENTACIÓ LLEI ÀREES INDUSTRIALS
PRESENTACIÓ LLEI ÀREES INDUSTRIALS
GVA
PRESENTACIÓ LLEI ÀREES INDUSTRIALS

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha presentat, juntament amb el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, l'avantprojecte de Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana que ha promogut l'Administració autonòmica. La norma pretén generar "confiança a inversors" i ser un "referent a Espanya". Es tracta del primer text legal d'estes característiques a Espanya i, com ha ressaltat el cap del Consell, aspira a convertir la Comunitat Valenciana en "la primera comunitat autònoma en matèria de regulació i millora dels parcs i polígons industrials".

D'esta manera, la futura Llei d'Àrees Industrials impulsarà "un espai de confiança i credibilitat per als inversors" i permetrà que la valenciana siga la comunitat "amb millor tractament del sòl industrial", ha subratllat Puig, qui també ha incidit en la necessitat de generar "les millors expectatives per a aquelles empreses de l'economia real, dotant-les amb els majors mitjans".

Durant la seua intervenció, Puig ha destacat el gran volum de sòl industrial que existeix actualment a la Comunitat Valenciana, la qual cosa ofereix "moltes possibilitats". "Ho hem demostrat desbloquejant Parc Sagunt i es continuarà desenvolupant en altres zones industrials", ha agregat. A més, ha assenyalat que gestionar el "factor de diversitat multieconòmica" amb el qual compta la Comunitat Valenciana requereix "unes regles del joc clares i transparents", així com "ítems de qualitat en el conjunt dels sòls industrials valencians".

Tramitació

A eixa fi s'encamina la nova Llei d'Àrees Industrials, que passarà per a la seua aprovació pel Consell el pròxim divendres 30 de juny perquè continue la seua tramitació en les Corts Valencianes, i que aportarà autonomia i seguretat per a la gestió d'estos espais en col·laboració amb les administracions locals i les empreses. En este sentit, tant el 'president' com el conseller d'Economia Sostenible han coincidit que la futura norma legal és un text "molt treballat" amb el sector, ja que s'ha elaborat amb la participació d'entitats com la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) i altres associacions.

Un altre dels objectius que persegueix la Generalitat amb esta nova regulació és difondre "una concepció de parcs industrials moderns, innovadors i capaços d'associar-se a la indústria 4.0 i a la societat del coneixement", ha afirmat també Puig, que ha recordat l'aposta del Govern valencià per un canvi de paradigma en l'economia que supose el pas de l'especulació a la innovació.

Referent a açò, el cap del Consell ha ressaltat que la valenciana és la segona comunitat autònoma en volum de treball del sector industrial, un factor que ha qualificat de "bàsic" per a aconseguir un increment en la renda per càpita del conjunt de la població. "Esta millora dels polígons industrials també repercutirà en el nivell de productivitat", ha asseverat.

Instruments per a regenerar zones industrials

Per la seua banda, el conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha detallat en la seua intervenció els principals aspectes de la nova regulació, i ha afirmat que esta persegueix "cobrir una llacuna legal existent a la Comunitat Valenciana" mitjançant la creació de "nous instruments" que permeten regenerar les zones industrials i impulsar la seua promoció econòmica per a reforçar la capacitat d'estes àrees i augmentar la seua competitivitat "en un mercat cada vegada més global".

Concretament, la futura Llei de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat Valenciana establirà mesures per a impulsar la millora de la qualitat del sòl industrial, així com per a facilitar que els dos agents principals que actuen sobre ell, les administracions públiques i les persones titulars, col·laboren de manera coordinada en la creació, conservació, manteniment i modernització dels servicis públics, a més d'en el desenvolupament de servicis addicionals de valor afegit. Climent també ha explicat algunes de les novetats que es contemplaran en la nova regulació, com una classificació de les àrees industrials valencianes en diferents categories (àrea industrial bàsica, àrea industrial consolidada i àrea industrial avançada) en funció de les seues dotacions i servicis.

Així mateix, el conseller s'ha referit a la figura jurídica de les entitats empresarials de promoció i modernització de les àrees empresarials, que també s'inclourà en la futura llei i que servirà perquè ajuntaments i propietaris del sòl industrial "col·laboren de manera més coordinada en la conservació i manteniment de les àrees", a fi de convertir-les "en espais més productius, de qualitat, moderns, sostenibles i competitius".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento