Comunitat Valenciana

Alexis Marí i altres 3 diputats deixen Cs per les "bandades" del partit i passen al grup de no adscrits en Corts

  • VALÈNCIA, 23 Juny (EUROPA PRESS)
Marí i altres tres diputats que abandonen Cs
Marí i altres tres diputats que abandonen Cs
EUROPA PRESS
Marí i altres tres diputats que abandonen Cs

El diputat i exportaveu de Ciutadans (Cs) en les Corts Valencianes, Alexis Marí, i els parlamentaris -afins a ell- David de Miguel, Domingo Rojo i Alberto García han anunciat este divendres que es donen de baixa del partit per les "bandades" que ha donat en els últims anys i abandonen el grup parlamentari, per la qual cosa passaran al grup de no adscrits de la cambra autonòmica. D'esta manera, Cs reduirà de 13 a 9 el seu nombre de diputats a la Comunitat Valenciana.

Els motius de la marxa del partit liderat per Albert Rivera són, segons ha destacat García, el suport de Cs al projecte dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per a 2017, que segons el parer d'estos diputats autonòmics són "nocius" per a la Comunitat Valenciana, així com les "bandades" que la formació ha donat en els últims anys respecte al seu posicionament polític.

Els quatre parlamentaris han anunciat la seua eixida de Cs en una roda de premsa en les Corts convocada pel propi Marí, en la qual han assenyalat que en el partit "no s'exigix treball, s'exigix en gran mesura lleialtat". García ha reconegut que "és més útil arribar a diputat si no compliques la vida, si demostres no tindre criteri propi i mostres lleialtat", al mateix temps que ha assegurat que a la Comunitat, la formació "està en mans de gent que va abandonar de manera no massa honrosa" el PP i "volen vindre a colonitzar Cs".

El que va ser rellevat com a portaveu en la Cambra el passat 24 d'abril, Alexis Marí, ha assegurat haver informat al subsecretari general de Cs, José Manuel Villegas, de la seua decisió d'abandonar el partit -ha lliscat que podrien haver-hi més eixides del partit a la Comunitat pròximament-, i ha assenyalat que el de hui és un "dia trist" per a ell, però ha destacat que romandrà en les Corts per a "defendre els interessos dels valencians", que al seu juí és una cosa que "ha deixat de fer Cs".

"Els aparells degraden els ideals; quan des de Madrid i Barcelona volen fiscalitzar el que fem i pretenen que no tinguem un mínim d'autonomia, açò es convertix en una sucursal. Jo els vaig dir que açò no és Bankia ni La Caixa; Jo no sóc el manat de ningú", ha subratllat Marí, qui a més ha considerat una "vergonya" que després de la seua eixida del portaveu se l'haja "silenciat" en el grup parlamentari. "Ja li dic a Albert -Rivera- que no es porta, és vella política", ha indicat.

RIVERA, "FILL POLÍTIC DE RAJOY"

Precisament, respecte al màxim responsable de Cs, ha manifestat que pareix "el fill polític de Rajoy" després del seu recolzament en la formació de Govern i als PGE. "S'han fet xicotets canvis perquè res canvie, és el que ha fet Albert i CIA. Igual és el que volen, ser el clauer constant del PP. Nosaltres passem del 'no és no' al 'potser sí' i del 'si és sí' al 'no ho dubtes, Mariano'", ha apuntat el diputat, que ha assenyalat que en ocasions confonia si el seu "cap" era Rivera o Rajoy.

Sobre Rivera, David de Miguel -qui ha denunciat que no se li convidara a una reunió sobre els PGE quan ell era el portaveu sobre este assumpte en les Corts- ha criticat que vinguera a la Comunitat Valenciana a dir "pràcticament" que no està mal finançada. "I es va quedar tan tranquil".

"Crec que que alguns són del PP i no ho saben. Critiquen, però al final el que explica és el botó que estrenyen, el de les polítiques del PP, i castiguen als valencians", ha incidit Marí, qui a més ha reprovat que la formació s'haja envoltat "del pitjor de la dreta i de l'extrema dreta, de col·locats a dit i d'expulsats per faltes greus o molt greus".

"CONTROL" COM EL DE LA "GESTAPO"

El parlamentari també ha denunciat la situació viscuda en el si del grup parlamentari en les Corts, on segons ha explicat, s'han donat gravacions entre companys. "Persecucions, investigacions personals per part de diputats que estan ací en la casa", ha lamentat Marí.

En este sentit també s'ha expressat el diputat Domingo Rojo, que s'ha referit a la "fustigació en xarxes socials i en grups de comunicació" cap als crítics "sense que els càrrecs orgànics" pararen este tipus de situacions. "Hi ha un sistema de Gestapo, de control ací dins, no pots dir absolutament res", ha asseverat, al mateix temps que ha agregat que una crítica cap a un càrrec del "sector oficialista" pot suposar un expedient o una expulsió.

Domingo també ha denunciat la filtració de comunicacions internes dels diputats, les "pantallades" de telèfons mòbils o fins i tot fotografies a agendes personals. "Les gravacions van que volen, no em sent identificat amb una formació que treballa d'eixa forma", ha destacat.

"FUSTIGACIÓ" I "TRACTE VEXATORI" A PUNSET

Tots dos parlamentaris també han denunciat la "fustigació" -segons Marí- i el "tracte vexatori" -segons Domingo- a la primera portaveu de Cs en les Corts, Carolina Punset, que actualment exercix com a eurodiputada. "Va ser lamentable el linxament públic que va patir Punset en un acte amb Hervías, Giner i Emilio Argüeso", ha subratllat Domingo.

Marí, per la seua banda, ha recordat que després de la seua entrada a la formació com a director de campanya, va manifestar a Punset que no li agradava l'actitud d'alguns dels seus companys en la llista ni de membres de l'Executiva, els qui segons ha indicat no la recolzaven a través de les xarxes socials i la sotmetien a una "fustigació" contínua.

"Lluny de posar draps d'aigua calenta, pareixia que part del partit, des de dins del grup parlamentari, s'alimentava això", ha criticat Marí, qui ha assenyalat que té un juí pendent amb una persona pròxima a l'actual síndica en les Corts, Mari Carmen Sánchez, per "actuacions vergonyoses".

TREBALL EN CORTS

Respecte al grup parlamentari en la Cambra valenciana, Marí ha denunciat manifestacions per part de companys sobre temes com els refugiats que no se li ocorrerien "ni a un membre de l'extrema dreta", així com que alguns dels diputats hagen celebrat més algunes intervencions del PP que els propis 'populars'.

El diputat també ha tingut paraules per al portaveu de Cs en l'Ajuntament de València, Fernando Giner. Al seu juí, la tasca que porta el grup en el consistori deixa que desitjar: "Un no pot reduir la política a anar a processons i a actes fallers, a amagar-se darrere d'un semàfor per a veure si -el regidor de Mobilitat - Giuseppe Grezzi se'l salta", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento