Comunitat Valenciana

Hernández Mateo eixirà de presó el 28 de juliol després de complir tres anys de presó per prevaricació i falsedat

  • L'exalcalde de Torrevieja (Alacant) pel PP, Pedro Hernández Mateo, eixirà de presó el pròxim 28 de juliol després de complir la condemna a tres anys de presó que li va imposar la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) per prevaricació i falsedat en document oficial en l'adjudicació en 2004 del servici de recollida de residus sòlids urbans de la localitat, segons ha informat este dijous el propi tribunal.
Hernández Mateo en imatge d'arxiu
Hernández Mateo en imatge d'arxiu
Europa Press
Hernández Mateo en imatge d'arxiu

En la interlocutòria facilitada pel TSJCV, s'aprova el "llicenciament definitiu" de la condemna imposada en 2012 a Hernández Mateo, que eixirà de presó amb data 28 de juliol. L'exalcalde, que es va donar de baixa del PP al novembre de 2013, es troba intern en el Centre Penitenciari Múrcia II.

L'exalcalde de Torrevieja va ser condemnat al novembre de 2012 per la Sala Civil i Penal a tres anys de presó, 9 d'inhabilitació i a pagar una multa de 10.500 euros per un delicte de falsedat en document oficial en concurs amb un delicte continuat de prevaricació. A més, el tribunal, que el va condemnar a indeminizar a l'Ajuntament de Torrevieja amb 12.000 euros, va apreciar la circumstància atenuant de dilacions indegudes.

Hernández Mateo va ingressar a la presó en 2013, després que el seu recurs contra la sentència fóra desestimat pel Tribunal Suprem (TS), que va confirmar la resolució del TSJCV i que el Govern denegara la petició d'indult.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento