Comunitat Valenciana

Compromís pregunta en el Congrés per 64 cancel·lacions de trens de rodalies a la Comunitat per falta de maquinistes

  • La diputada de Compromís en el Congrés Marta Sorlí ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries perquè el Govern explique "per què no hi ha maquinistes suficients per a mantindre un servici de trens de rodalies mínimament digne" a la Comunitat Valenciana i per les 64 cancel·lacions registrades al juny per falta de maquinistes.
Tren de rodalies en la província
Tren de rodalies en la província
ARCHIVO
Tren de rodalies en la província

Segons ha assenyalat la diputada en un comunicat, les cancel·lacions per falta de maquinistes en el servici de Rodalies de València van ser 37 trens el dimecres 14; un total de 14 trens el dijous 15 i 13 el divendres 16.

Amb esta iniciativa parlamentària, la diputada de Compromís "eleva al Congrés les protestes dels sindicats que ja portaven mesos alertant de les manques de la plantilla de personal, ja que les baixes temporals i les jubilacions no es cobrien adequadament per la falta de contractació de nous maquinistes".

Sorlí ha criticat el Govern pel "incompliment" del Pla d'Infraestructures Ferroviàries de Rodalies i Àrea i Nucli Comunitat Valenciana 2010-2020 que, "a tres anys de la finalització d'este Pla, només s'ha invertit el 0,57% de l'import previst". "Dels més de 3.000 milions d'euros que es consignaven en el pla solament s'han gastat menys de 20 milions", ha dit.

A més, ha afegit que, segons fonts sindicals, "porten més de 20 anys sense contractar a nous maquinistes i contracten solament set, un nombre més que insuficient per a garantir un bon funcionament del servici".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento