Comunitat Valenciana

El PP qualifica de "vergonya que la societat valenciana haja d'anar assabentant-se per capítols" del decret plurilingüe

  • La portaveu d'Educació del Grup Parlamentari Popular en Els Corts Valencianes, Beatriz Gascó, ha qualificat d'"autèntica vergonya que la societat valenciana s'haja d'anar assabentant per capítols d'un dels aspectes més importants de l'àmbit educatiu com és el lingüístic".

"Estem cansats de les mentides del conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el president de la Generalitat, Ximo Puig, sobre l'aplicació del decret del xantatge lingüístic", ha manifestat la representant 'popular' en referència al decret d'ensenyament plurilingüe del Consell.

Gascó ha manifestat, en un comunicat, que "des del primer moment el PP ha sol·licitat la modificació del decret del xantatge lingüístic perquè així li l'havia dit el ministre". "I tant Marzà com Puig en seu parlamentària ho van desmentir contínuament dient que no anaven a fer un pas arrere i que la norma s'ajustava a la legalitat, van reiterar les seues mentides quan a preguntes dels mitjans van tornar a confirmar que no anaven a modificar el decret".

"Ahir vam tornar a conéixer una nova entrega d'este lamentable serial en conéixer que el Ministeri ha fet un segon requeriment per a veure si s'havien realitzat les modificacions necessàries perquè el decret s'ajuste a la legalitat. No sabem si és més esperpèntic les mentides del Consell, la seua deixadesa de funcions, o els pegats continuats que solament fan que engrandir el problema", ha criticat.

"Cada vegada que Marzà intenta eixir d'eixe atzucac en el qual ell sol s'ha ficat, discrimina més i més els alumnes que opten per estudiar en castellà. És discriminatori que de les hores de lliure disposició que tinguen els centres que opten pel castellà ho destinen obligatòriament a donar anglés per a equiparar-se als nivells avançats, mentre que els de les línies en valencià destinarien eixes hores a reforçar castellà o matemàtiques i, per tant, tindre una millor preparació que els alumnes de castellà, una cosa que en un sistema que promulga la igualtat d'oportunitats no es pot consentir", ha postil·lat.

En la mateixa línia, la portaveu 'popular' ha censurat que "la falta de transparència, l'opacitat, les mentides i l'intent de control dels òrgans judicials estan convertint el decret del xantatge lingüístic en la norma amb més defectes i irregularitats de l'educació valenciana".

"LA CULTURA DEL VAGUE"

D'altra banda, la parlamentària també s'ha referit a la proposta d'eliminar les repeticions de curs que va realitzar ahir en la Comissió d'Educació del Congrés el secretari autonòmic d'Educació,

Miguel Soler, que va comparéixer en qualitat d'expert -va ser exdirector general de FP en època socialista, entre altres responsabilitats- i que va subratllar que realitzava els seus suggeriments "a títol personal".

"Lamentem que la proposta de la Comunitat Valenciana al pacte educatiu siga eliminar les repeticions. Quan existix un problema cal treballar per a eradicar-ho d'arrel, però l'esquerra, lluny de treballar i de promoure la cultura del treball, de l'esforç i de la motivació, trasllada als alumnes el missatge del vague, un missatge contraproduent, ja que és igual que s'esforcen o que no perquè al final tothom tindrà els mateixos resultats", ha dit Gascó.

Per a la diputada del PP, la proposta "busca tindre una societat mediocre". "És una proposta del mínim esforç que traslladen a nivell nacional i ens produïx vergonya que isca des de la Comunitat Valenciana. Esta mesura és un atemptat cap al professorat atés que suposa un atac a la seua autoritat en l'aula, es qüestiona que no és necessària la formació de l'alumnat posat que els coneixements passen a un segon pla, i és un germen de problemes de convivència en els centres", ha finalitzat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento