Comunitat Valenciana

Lambda demana als valencians que "isquen al carrer" este dissabte a defendre els drets de les persones LGTB

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

Lambda, Col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals, convoca un any més la manifestació de l'Orgull lèsbic, gai, trans i bisexual (LGTB) de València, que enguany centra la seua atenció en el respecte i defèn dels drets humans a tot el món.

Des de l'associació, la coordinadora general Fani Boronat ha demanat que, baix el lema 'Exigim un món lliure per a ser com som', la societat valenciana "torne a eixir al carrer vigilant i conscienciada" per a participar en una marcxa que arrancarà a les 19.30 hores en de Porta de la Mar i conclourà en la Plaça de l'Ajuntament amb la festa oficial de l'Orgull LGTB.

"La lluita de qualsevol persona LGTB és també la lluita de qualsevol persona que aprecia la llibertat i el respecte. La diversitat sexual, de gènere i familiar és democràcia", ha ressaltat el col·lectiu en un comunicat.

Sergio Villalba, coordinador de l'organització de l'Orgull LGTB, ha indicat que, des del col·lectiu, s'està treballant per a "garantir el millor funcionament tant de la manifestació com de la festa posterior, on es tornarà a ocupar la plaça de l'Ajuntament fins a les tres de la matinada".

"En 2017, es complixen 40 anys des de la primera manifestació de l'Orgull en l'Estat espanyol, que va tindre lloc a Barcelona, en un moment en què ser LGTB portava penes de presó implícites", ha agregat.

Des del col·lectiu han sostingut que, "si bé la situació ha millorat des d'aquell moment i s'ha avançat molt en temes com el matrimoni igualitari, la llei trans del País Valencià o el reconeixement a les víctimes de delictes d'odi a través de la placa Margarida Borràs instal·lada en la plaça del Mercat, altres situacions són encara insostenibles".

"Els delictes d'odi augmenten. Les persones refugiades LGTB recorren un camí dur i amarg fins a arribar a una Europa que els dóna l'esquena, encara no es disposa d'una llei estatal que faça efectiva la igualtat real de les persones LGTB de forma immediata, el dret a la salut està patint els efectes de les retallades i la falta d'enteniment entre els governs estatal, autonòmic o municipal, afectant sobretot dones, persones trans i aquelles que conviuen amb VIH", ha afirmat el secretari d'Organització de Lambda, Pau López-Clavel.

"Som persones, som iguals en la nostra diversitat, volem ser lliures per a tot, som ciutadanes en lluita que exigim llibertat, igualtat, justícia, respecte i democràcia", ha agregat.

RECORREGUT DE LA MANIFESTACIÓ

La manifestació, organitzada per Lambda i convocada conjuntament amb diferents col·lectius LGTB d'altres comarques valencianes, ha modificat el seu punt de partida per raons de seguretat, davant la previsió d'una "participació multitudinària". A les 19.30 hores del dissabte arrancarà la capçalera des de Porta de la Mar, un espai que, des del col·lectiu, han considerat més ample i segur per a facilitar el gir dels diferents vehicles que participen en la marxa.

A partir de les 21.30 hores, la mobilització completarà el seu recorregut en la plaça de l'Ajuntament, on se celebrarà, per segon any consecutiu, la festa oficial de l'Orgull LGTB. "Música, llum i molt bon ambient", que anirà precedit de la lectura del manifest, on de nou, Lambda, tractarà de "visibilitzar la riquesa de les persones que conformen el col·lectiu LGTB i els reptes pendents", han explicat.

Des de l'organització han alertat que "encara que la situació millora no es pot oblidar a la gent que perd la vida i la llibertat per estimar lliurement". En este sentit, han insistit que "no es consentirà cap reculada legal i que es continuaran denunciant aquelles situacions d'injustícia social, i molt especialment, la deixadesa del Govern espanyol quant a les persones refugiades LGTB".

"Enguany, l'Orgull mundial se celebra a Madrid, i per açò volem que els drets LGTB es defenguen en tots els territoris, comarques, municipis i barris de cada racó de l'Estat, perquè la defensa dels drets LGTB és una defensa dels drets més bàsics i indispensables que qualsevol ésser humà posseïx, pel fet de ser persona", han manifestat.

A més, enguany i entre les novetats que acompanyen el mes de l'Orgull, els transports i les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) lluiran els colors de l'arc de Sant Martí per a recordar que València "ha de ser una ciutat oberta i inclusiva, que respecte totes les identitats sense distinció". La campanya, que ja pot veure's, inclou panells publicitaris en diferents estacions, així com cartells informatius dins dels vagons recordant que "ens trobem en espais lliures de LGTBfòbia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento