Comunitat Valenciana

Bresó (PSPV): "Tractàvem que hi haguera control però, pel que llegim, no amb bon resultat"

  • L'exalcalde de Torrent Josep Bresó (PSPV-PSOE), qui va ser vicepresident en l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (Emshi) i conseller en Emarsa, ha manifestat que els cridava l'atenció el deute que hi havia en l'empresa que gestionava la depuradora de Pinedo però ha dit que "segur" que va haver-hi alguna explicació, encara que no la recordava. "Tractàvem que hi haguera continuïtat en el control però, pel que cosa llegim, no amb bon resultat", ha dit.
Vista general de la depuradora de Pinedo
Vista general de la depuradora de Pinedo
EMSHI
Vista general de la depuradora de Pinedo

Bresó s'ha pronunciat així en la seua declaració en qualitat de testimoni en el juí per la peça principal del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un presumpte desfalc d'al voltant de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo. Únicament han formulat preguntes les defenses atés que les acusacions havien renunciat al seu testimoniatge i el president del tribunal, després de concloure este, no els ha permès formular qüestions.

El testimoni ha afirmat que des de la direcció d'Emarsa, quan demanaven explicacions pel tema del deute, se'ls indicava que l'entitat "subsistia" de les subvencions de la Generalitat Valenciana, de l'Epsar, organisme depenent de la Conselleria de Medi Ambient, ha reproduït.

Ha explicat que anava a Emarsa dos dies abans de cada consell d'administració per a arreplegar informació "i poc més" perquè també era alcalde de Torrent. Sobre este tema, ha asseverat que a Enrique Crespo, expresident de l'entitat i exalcalde de Manises (València), el veia "sempre" en estos consells, i ha dit que quan acudia a per la documentació, li l'entregava la secretària de l'exgerent Esteban Cuesta.

"Entenia que la informació que em donaven era suficient per a prendre decisions. No se'ns va negar mai informació. Hi havia bona sintonia en els consells ja que separàvem la vena política i les decisions se solien prendre per unanimitat excepte en algunes ocasions en les quals el PSPV i EU votàvem en contra o ens absteníem. Eren comptades ocasions", ha recordat.

Bresó, qui ha aclarit que "ningú" de l'Emshi va manifestar falta de confiança en Cuesta, ha assenyalat que les persones que més intervenien en els consells eren Cuesta i l'exdirector financer d'Emarsa Enrique Arnal.

En estos consells, no recorda si va haver-hi crítiques als comptes de la mercantil però sí "debats o peticions d'aclariment". "No podria dir exactament si va haver-hi propostes contràries a les quals presentaven directius d'Emarsa", ha manifestat.

Finalment, i preguntat per Juan Carlos Gimeno, exregidor del PP de València i exdirector de Qualitat en Emarsa, ha comentat que entre 2009 i 2010 este li va cedir un despatx en la seua empresa d'Adecua i ha indicat que en el local hi havia entre 8 i 10 empleats preparant projectes. També ha manifestat que per a l'Ajuntament de Torrent va fer un curs, dos o tres treballs, ha postil·lat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento