Comunitat Valenciana

Els estibadors suspenen la vaga en MSC, Noatum i APM en el Port de València després de pactar amb les empreses

  • Els estibadors han decidit suspendre la vaga en les terminals MSC, Noatum i APM en el Port de València després d'aconseguir un principi d'acord amb les empreses sobre la subrogació dels treballadors, principal reclamació del sector de l'estiba, segons han indicat a Europa Press fonts portuàries.
Imatge d'arxiu del port valencià
Imatge d'arxiu del port valencià
VALENCIAPORT
Imatge d'arxiu del port valencià

Esta decisió s'ha adoptat en l'assemblea d'estibadors celebrada este dimecres a les 8.00 hores en la qual el sector ha acordat reprendre l'activitat en les principals terminals de contenidors del Port de València en pactar amb les empreses. D'esta manera, les parades convocades per a esta jornada en les hores imparells se suspenen en MSC, Noatum i APM i l'activitat en les instal·lacions "recupera la normalitat", han indicat les mateixes fonts.

No obstant açò, la vaga es mantindrà en la resta de terminals que no han aconseguit un acord sobre l'ocupació dels treballadors. Així, la terminal de graneles Telmagra, de la naviliera Ership, continuarà amb les parades dels estibadors previstes per a este dimecres.

La circulació tant en l'entrada al Port de València per la V-30 com en els accessos a les terminals està sent fluïda al llarg del matí i l'activitat en les instal·lacions "se'n va recuperant" amb al voltant de 15 barques operant.

Esta nova jornada de parades parcials en els recintes portuaris espanyols es preveu que tinga un menor seguiment i incidència en l'activitat portuària en comparació dels realitzats les dos últimes setmanes i este passat dilluns, que van tindre una adhesió de quasi el 100% i un cost econòmic d'uns 150 milions d'euros segons el Ministeri de Foment, a causa que s'estan aconseguit acords unilaterals entre sindicats del gremi i les empreses.

Estes parades "selectives" són conseqüència del nou gir que ha donat el conflicte de l'estiba, després que els sindicats del sector (Coordinadora de Treballadors del Mar, UGT, CC.OO. CIG i CGT) hagen donat de costat a la patronal Anesco, amb la qual fins ara venien negociant el nou conveni després de la reforma del sector aprovada pel Govern, i hagen emprès negociacions unilaterals, empresa per empresa, amb les parades com a moneda de canvi.

D'esta forma, els estibadors es comprometen a no secundar el calendari de parades encara convocat en els ports en les terminals d'aquelles companyies amb les quals vagen tancant acords.

De fet, els sindicats van assegurar tindre ja acords amb algunes de les més grans, com són Maersk, que opera en Algesires, quatre que operen en Barcelona (Best-Huchitson, Setram, Menge i Riba i Sammer), TTIA, MSC i Trasmediterránea. No obstant açò, seguiran secundant les parades parcials en les terminals de les empreses amb les quals encara no tinguen un acord.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento