Comunitat Valenciana

L'exalcalde de Mislata (PP): "Se'ns deia que els problemes econòmics es podien solucionar"

  • Manuel Corredera, exalcalde de Mislata (PP) i exvicepresident segon d'Emarsa, ha afirmat que en l'empresa pública "sempre" es parlava de falta de finançament i d'excés de personal. "Se'ns deia que els problemes econòmics es podien solucionar. Mai ens van fer veure que eren greus".
Juí del cas Emarsa en la Ciutat de la Justícia de València
Juí del cas Emarsa en la Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS
Juí del cas Emarsa en la Ciutat de la Justícia de València

Corredera s'ha pronunciat així en la seua declaració en qualitat de testimoni en el juí per la peça principal del cas Emarsa, procediment en el qual s'ha investigat un presumpte desfalc d'al voltant de 25 milions d'euros en la gestió de la depuradora de Pinedo.

El testimoni va ocupar els càrrecs de portaveu de l'Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics (Emshi) i de vicepresident segon del consell d'administració d'Emarsa. "No em van explicar si la Vicepresidència portava aparellades funcions executives o representatives", ha explicat, per a afegir que durant la seua etapa en estes empreses no va realitzar gastos de representació.

En 2007 va ser nomenat Esteban Cuesta gerent d'Emarsa, i sobre ell ha indicat que "mai" va saber que era infermer de professió: "Em vaig assabentar per la premsa", ha puntualitzat. Ha afirmat que era "persona de confiança" de l'aleshores president de l'entitat Enrique Crespo. "Vam donar el nostre vot de confiança a Cuesta. Entenc que la gerència és càrrec de confiança de la Presidència", ha postil·lat.

Amb el pas del temps, ha explicat que es va començar a parlar en Emarsa d'un dèficit en finançament. "Se'ns deia que hi havia excés de treballadors i necessitat de més finançament de la Generalitat. Se'ns deia que els problemes econòmics es podien solucionar. Mai ens van fer veure que eren greus", ha declarat.

"Solament es parlava que hi havia falta de finançament i que hi havia molt personal", ha insistit el testimoni. Preguntat per les auditories i l'incompliment en la normativa de contractació, ha apuntat que desconeixia estos extrems. "No sabia que l'Emshi va tractar d'auditar Emarsa en 2010", ha posat com a exemple.

FIRMA MANCOMUNADA

El testimoni, qui ha aclarit que mai se li va negar informació per a adoptar decisions, ha asseverat que va haver-hi un moment en el qual es va plantejar un debat en relació amb la petició del socialista Ramón Marí que s'implantara una firma mancomunada en l'empresa en lloc d'una personal.

Sobre este tema, ha explicat que Crespo va acceptar la proposta però va indicar que no podia ser la seua -fins llavors únicament figurava la de Costa- perquè no podia, ja que tenia molt de treball. Aleshores, li'l va oferir al mateix Marí, ha narrat Corredera.

Finalment, el testimoni ha indicat que Crespo, a causa dels càrrecs que també ostentava fora d'Emarsa -alcalde de Manises i vicepresident de la Diputació de València- solia anar a l'empresa un o dos dies al mes. També ha assenyalat que mai es va tractar en cap consell d'administració de la mercantil la possibilitat d'anar a Romania a buscar finançament. "No es va tractar i no crec que que tinga àmbit legal per a açò", ha afegit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento