Comunitat Valenciana

Alacant demanarà acabar tots els anys les classes el 19 de juny per Fogueres sense usar els festius locals

  • La ciutat d'Alacant demanarà finalitzar tots els anys les classes escolars el 19 de juny, abans de les jornades principals de les festes de Fogueres, sense haver d'emprar els dies no lectius d'utilització municipal.
Un aula d'un centre educatiu
Un aula d'un centre educatiu
GVAEDUCACIO
Un aula d'un centre educatiu

Així ho ha assegurat el portaveu de l'equip de Govern, Natxo Bellido, qui ha indicat que esta proposta de la Regidoria d'Educació -que dirigix María José Espuch- es presentarà en el Consell Escolar Municipal, previst per al 10 de juliol.

Bellido ha respost d'esta manera a preguntes dels periodistes després de donar compte en roda de premsa dels assumptes tractats en la Junta de Govern Local. Ha assenyalat que per a no utilitzar en Fogueres els dies no lectius de competència municipal, que és la solució que es donava fins ara, la proposta inclou poder avançar el començament del curs escolar i que el dia de Sant Vicent, que és no lectiu però laborable en l'actualitat, siga lectiu, i tindre un dia més "per a poder jugar" amb ell.

Esta petició caldria fer-la anualment al Consell, però ja estaria prevista i seria una solució "estable", ha apuntat el portaveu.

"COMPROMÍS DE MARZÀ"

Així mateix, Bellido ha recordat el "compromís" que va adquirir públicament el conseller d'Educació, Vicent Marzà, de, si tira avant en el Consell la proposta, "assumir i tramitar eixa excepcionalitat en la ciutat d'Alacant".

No en va, ha destacat que es tracta d'un problema que vé de temps arrere al qual es donava "una solució puntual" cada any i ha insistit que el que busquen és una solució "definitiva".

A açò, ha afegit que el president de la Federació de Fogueres, Manolo Jiménez, previsiblement tractaria este dimarts esta qüestió amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que es troba visitant la ciutat d'Alacant amb motiu de les festes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento