Comunitat Valenciana

Economia i Comerços acorda obrir fins a un màxim de 40 festius a l'any en zones turístiques

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)

L'Observatori de Comerç -format per la Conselleria d'Economia, operadors comercials, associacions de consumidors i ajuntaments- ha acordat este dilluns tres possibilitats d'obertura dels comerços en festius que s'hauran de precisar en la Mesa Tècnica que es reunirà en dos setmanes aproximadament.

Concretament, les propostes que hi ha damunt de la taula són: la declaració d'una Zona de Gran Afluència Turística (ZGAT) en una ciutat però amb un màxim de 40 dies aperturables a l'any i un mínim de 30 dies que és el que proposava el departament que dirigix Rafa Climent; la declaració de ZGAT a l'estiu i Setmana Santa en aquells municipis amb afluència de visitants en estes dos èpoques amb un màxim de 33 dies per a obrir en festiu i un mínim de 25 dies i un últim plantejament que proposa que aquelles municipis que no compten amb ZGAT tinguen un mínim de 12 festius i un màxim de 18.

Així ho ha explicat el conseller d'Economia, Rafa Climent, en declaracions a Europa Press, al final de la reunió de l'Observatori de Comerç, qui ha destacat "la voluntat i les ganes" que hi ha per part dels agents involucrats per a arribar a un acord.

Climent ha explicat que després de la proposta de mínims i màxims pactada este dilluns s'han emplaçat a una Mesa Tècnica, que preveu que puga celebrar-se en les dos pròximes setmanes, "per a veure si es pot arribar a un acord definitiu fent concessions des d'estes postures que no estan tan lluny com es pensava", ha subratllat.

AUTONOMIA PER A VALÈNCIA I ALACANT

A més, ha explicat que s'ha decidit que la ciutat de València i Alacant tinguen "autonomia" en la seua decisió sobre obertures. Açò suposa, ha puntualitzat el conseller, que ambdues ciutats en els seus respectius observatori de comerç locals prendran la seua decisió sobre els festius però "tenint en compte l'acord que es prenga en l'àmbit d'eixa autonomia".

"Es reuniran els Observatoris de València i Alacant però també estaran en la Comissió Tècnica de la Conselleria per a intentar que el que volen les dos grans ciutats es compagine amb l'acord general de la Comunitat Valenciana".

Així, ha insistit que prendran la seua decisió "des de la seua autonomia" però esta "no ha d'anar contrariada a la decisió del conjunt, sinó que ha de ser homogènia", ha remarcat Climent.

"CADA VEGADA MÉS PROP"

El conseller ha emfatitzat que les postures cada vegada "s'acosten", encara que ha insistit que han de "dialogar bastant". "He vist molta voluntat i hi ha ganes per part de sectors d'arribar a un acord i esperarem que en les Meses Tècniques puga ser una realitat", ha indicat.

"En estos moments el més important és tenir paciència, treballar amb rigor i signar un acord amb el qual comerços i treballadors estiguen d'acord", ha destacat per a manifestar que l'únic termini que s'ha marcat el seu departament és el "acord", encara que "si pot ser en un temps menor fantàstic".

"L'objectiu és que hi haja un acord i deixar els horaris a un costat per a començar a parlar de potenciar l'àmbit del comerç en el País Valencià perquè l'economia va ressuscitant i cada vegada els consumidors compren més", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento