Comunitat Valenciana

50 associacions de la Comunitat Valenciana rebran ajudes de Bankia i Fundació Bancaixa per a projectes d'exclusió

  • Bankia i la Fundació Bancaixa han resolt la quinzena edició de la seua convocatòria conjunta 'Coopera ONG' amb la concessió de 400.000 euros en ajudes a 50 associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana, per a projectes d'exclusió social i cooperació al desenvolupament, segons ha informat l'entitat en un comunicat.

La dotació d'este programa procedix de l'aportació directa de Bankia, així com de la recaptació assolida via la seua Targeta ONG, associada a Fundació Bancaixa. En l'àmbit de l'exclusió social a la Comunitat Valenciana la convocatòria ha recolzat 36 projectes amb un import total de 287.500 euros. Estos programes se centren en accions d'atenció, assessorament i suport, rehabilitació i reinserció social, assistència bàsica en alimentació i habitatge, així com capacitació i orientació sociolaboral.

Les iniciatives en el camp de la cooperació al desenvolupament han comptat amb ajudes per valor de 112.500 euros, que han permès recolzar 14 projectes. Estes iniciatives es destinen al suport a l'atenció primària en salut, a infraestructures socials bàsiques i al suport a l'educació formal i no formal en països com Índia, Bolívia, Israel, Guatemala, Hondures, Haití, el Líban i la Costa d'Ivori.

A la convocatòria han concorregut associacions sense ànim de lucre de tota la Comunitat Valenciana. En la província de València s'han recolzat 36 projectes, mentre que a Alacant han sigut huit les iniciatives recolzades, i en la província de Castelló reben ajudes sis associacions.

Este programa està destinat a recolzar iniciatives d'associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana que, en el camp de l'exclusió social i la cooperació internacional al desenvolupament, incorporen la participació dels ciutadans i treballen en l'eradicació de la pobresa i la marginació social.

La convocatòria se centra en els col·lectius que es troben en situació "d'extrema vulnerabilitat" a la Comunitat Valenciana com són parats de llarga durada, famílies sense recursos, a més d'infància, persones sense llar, immigrants, persones amb addiccions i població reclusa i exreclusa, a més de població en països en vies de desenvolupament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento