La font de la 'Pantera Rosa' recuperarà el seu color roig original

La font de la 'Pantera Rosa' recuperarà el seu color roig original

  • El regidor de Desenvolupament Urbà i responsable del Cicle Integral de l'Aigua, Vicent Sarrià, s'ha reunit amb el degà del Col·legi Oficial d'Enginyer Industrials i l'escultor Miquel Navarro per a adoptar les accions oportunes per a retornar a la font coneguda popularment com la 'Pantera Rosa' el seu aspecte original, en color roig, així com millorar la seua il·luminació.

La font, situada en el carrer Filipines i coneguda popularment amb l'apel·latiu de 'Pantera Rosa' fa temps que va perdre la seua tonalitat original en roig i l'anterior govern va ordenar pintar-la amb una capa de color rosat, atenent al nom amb el qual és coneguda

"però sense respectar el color original amb el qual el seu autor la va entregar a la ciutat", ha assenyalat el regidor Sarrià.

Esta circumstància, unida a l'efecte del pas del temps i la seua ubicació en un entorn afectat per una gran pressió de trànsit rodat, ha desdibuixat l'aspecte que hauria de lluir una de les fonts més emblemàtiques de la ciutat, ha assenyalat.

Després de la reunió amb l'autor de l'escultura-font, Miquel Navarro s'ha compromès a recuperar la imatge de la font, "una imatge que mai va haver de perdre", ha afirmat.

Aprofitant la millora de l'entorn de la font que comportarà l'execució de la primera fase del Parc Central, es farà una posada a punt de la mateixa: es repintar amb el seu color roig original i es millorarà la il·luminació. Així, passarà a formar part d'una de les zones més destacades de la ciutat, i podrà ser contemplada amb tota la seua esplendor, mantenint-se fidel a la idea original de l'autor".

La font va ser inaugurada l'any 1984 en commemoració per l'arribada a València de les aigües del Xúquer a través del canal Xúquer-Turia. El nom proposat originalment per a ella, Font Pública, va anar ràpidament substituït per l'apel·latiu popular de 'Pantera Rosa'.

Consulta aquí más noticias de València.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/3068873/0/font-pantera-rosa-recuperar-seu-color-roig-original/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR

Hemos bloqueado los comentarios de este contenido. Sólo se mostrarán los mensajes moderados hasta ahora, pero no se podrán redactar nuevos comentarios.

Consulta los casos en los que 20minutos.es restringirá la posibilidad de dejar comentarios