Comunitat Valenciana

De la Serna xifra en 146 milions les pèrdues econòmiques per les jornades de vaga dels estibadors

  • VALÈNCIA, 19 (EUROPA PRESS)
De la Serna
De la Serna
EUROPA PRESS
De la Serna

El Ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha xifrat en uns 12 milions les pèrdues econòmiques que suposa cada jornada de parades per hores dels estibadors -com les celebrades fa dos setmanes el dilluns, dimecres i el divendres- i d'uns 110 milions els costos de la vaga de 48 hores, per la qual cosa el total dels danys per a l'economia espanyola per la vaga del sector de l'estiba ascendix a uns 146 milions. A més, ha assenyalat que el conflicte ha suposat el desviament de 34 bucs a altres ports fora d'Espanya.

Així mateix, ha advertit que el grup danés Maersk ha notificat a Ports de l'Estat la seua voluntat de desviar 150.000 moviments a Tanger; de no incrementar els 355.000 moviments que tenia previst

ampliar en el port d'Algesires, així com que està en la cerca d'altres ports a Europa i Àfrica per a dur a terme un desviament de 35.000 moviments a la setmana, la qual cosa suposarà la pèrdua "definitiva i permanent del 75% del trànsit que té a Algesires", ha alertat.

Així ho ha indicat De la Serna als mitjans de comunicació en una visita a València per a firmar diversos convenis amb l'Autoritat Portuària de València (APV) abans d'inaugurar el tram 'Variant de la Font de la Figuera', en ser preguntat per la vaga del sector de l'estiba en els ports espanyols.

Després de recordar que les parades han registrat seguiments del 100% dels estibadors i que, així mateix, s'han complit el 100% dels servicis mínims estipulats, ha insistit en la necessitat que "empresaris i sindicats aconseguisquen un acord" perquè s'òbriguen "processos de diàleg" i "s'aconseguisquen acords" entre les dos parts.

DESVIAMENTS DE MOVIMENTS

De la Serna ha advertit que els efectes que produïxen la vaga generen "un greu perjuí a l'economia, al sector portuari i als treballadors" i, en este sentit, ha avançat que "hui ja és una realitat que algunes companyies han anunciat el desviament permanent i definitiu de part dels moviments que desenvolupen en alguns ports espanyols".

En este sentit, ha indicat que el grup Maesk ha notificat a Ports de l'Estat la seua voluntat de desviar ja 150.000 moviments a Tanger, així com que no incrementarà els 355.000 moviments que tenia previst augmentar a Algesires i que està en la "cerca alternativa d'altres ports a Europa i Àfrica per a dur a terme un desviament de 35.000 moviments a la setmana, la qual cosa suposa "el 75% de l'activitat que desenvolupa a Algesires", ha lamentat per a subratllar el que està decisió suposa "en termes de pèrdua d'ocupació".

Per açò, ha subratllat que "ara com ara la principal amenaça i risc per a l'ocupació és la vaga sostinguda" perquè "ja s'ha cobrat ocupacions que es podrien haver generat i no ho fan pel desviament de moviments fora del nostre país", ha insistit.

Davant esta situació, De la Serna ha fet una "crida al diàleg" perquè empreses i sindicats "busquen i troben el més prompte possible un acord", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento