Comunitat Valenciana

El volteig simultani de les 11 campanes del Micalet en la festa del Corpus compleix 30 anys

  • Un total de 18 campaners seran els encarregats de voltejar les campanes, des de les 12.00 fins a les 13.00 hores este dissabte.
  • És l'únic dia de l'any en el qual es produeix el volteig simultani de totes elles, juntament amb el dia en el qual és nomenat un nou Papa o un nou Arquebisbe.
  • També és l'única celebració de l'any en la qual es volteja la campana Caterina, datada de l'any 1305 i que és la més antiga de l'antiga Corona d'Aragó.
Campaneros del Miguelete
Campaneros del Miguelete
VÍCTOR GUTIÉRREZ/AVA N
Campaneros del Miguelete

L'Associació de Campaners de la Catedral de València celebra enguany el 30 aniversari del volteig a mà que realitza de les 11 campanes del Micalet cada festa del Corpus Christi, ha informat l'Arquebisbat en un comunicat. Des que es van recuperar els tocs manuals l'any 1988 este volteig s'ha celebrat ininterrompudament. Este l'únic dia de l'any en el qual es produeix el volteig simultani de totes elles juntament amb el dia en el qual és nomenat un nou Papa o un nou Arquebisbe.

Un total de 18 campaners seran els encarregats de voltejar les campanes, des de les 12.00 fins a les 13.00 hores este dissabte, fent sonar un "vol general zinc parades" amb motiu del Corpus, que també és l'única celebració de l'any en la qual es volteja la campana Caterina, datada de l'any 1305 i que és la més antiga de l'antiga Corona d'Aragó, segons ha indicat hui a l'agència AVAN el president de l'associació de campaners, Francesc Llop.

L'associació Campaners de la Catedral de València comença els tocs del Corpus Christi este dissabte, vespra de la solemnitat, a les 12.00 hores, amb el "vol de migdia", així com a les 16.30 hores i, a la vesprada, a les 20.00 hores, amb el "vol de tres parades".

Igualment, el diumenge, dia de la solemnitat, hi haurà tocs a les 8.00 i a les 9.15 hores, a les 12.00 el volteig extraordinari i a la vesprada, a les 18.00 hores, quan sonarà la "senyal" anunciant la processó general pels carrers del centre històric, que donarà començament a les 19.00 hores. Posteriorment, de 20.00 a 21.30 hores, els campaners voltejaran, durant els "vols de processó", les cinc campanes majors alhora.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento