Comunitat Valenciana

Els concerts de l'Arenal Sound tornen al costat del port en aconseguir autorització durant dos anys

  • El festival Arenal Sound -que se celebrarà en la localitat de Borriana (Castelló) de l'1 al 6 d'agost- ha aconseguit els permisos necessaris perquè els concerts se celebren de nou als voltants del port, segons ha anunciat la direcció del festival en roda de premsa, que ha assegurat que disposa de l'autorització "per als pròxims dos anys".
PRESENTACIÓ DE L'ARENAL SOUND
PRESENTACIÓ DE L'ARENAL SOUND
EUROPA PRESS
PRESENTACIÓ DE L'ARENAL SOUND

Per la seua banda, des de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha valorat com "molt valuosa per als interessos turístics, la notícia que es recupere l'espai icònic, l'espai portuari" per a la celebració dels concerts de l'Arenal Sound.

A més, en la mateixa línia, Colomer manté que "el producte festivals té una rellevància estratègica fonamental" perquè este tipus d'esdeveniments ajuda a fidelitzar turísticament a un públic jove que posteriorment poden "convertir-se en prescriptores del nostre territori".

El director territorial de presidència Adolf Sanmartín, també ha qualificat com a "excel·lent notícia" que els concerts tornen a celebrar-se en el port de Borriana. La modificació de "la llei autonòmica de ports de la Comunitat Valenciana que permet, amb caràcter excepcional, la possibilitat d'autoritzar estos esdeveniments en llocs de domini públic portuari, possibilita tornar a l'escenari original", ha afegit.

Des de l'Ajuntament, el regidor delegat de l'Arenal Sound, Vicent Aparici, ha assegurat que "el treball conjunt, escoltant totes les parts i respectant els espais de cadascun, funciona" i complint amb esta filosofia s'ha aconseguit que "el vaixell arribe a bon port, al port de Borriana" i a més que la celebració de l'esdeveniment "siga sostenible en la part econòmica".

VILA-REAL COMPARTIRÀ CONCERTS

El festival serà, tal com la passada edició, supramunicipal. David Sánchez, director del festival, ha assegurat que "de moment l'única ciutat que compartirà concerts i esdeveniments esportius amb Borriana és Vila-real". Els concerts a Vila-real començaran el dia 2 d'agost i la resta de dies es realitzaran els esdeveniments esportius.

Sánchez ha confirmat, preguntat pels mig, que durant enguany "l'empresa ha negociat amb la persona que va iniciar la demanda en 2013" pel soroll de l'Arenal Sound i que va propiciar que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana condemnara a l'Ajuntament de Borriana a indemnitzar a este i altres veïns. Esta polèmica, entre altres raons, va fer que el passat any no se celebrara el festival en la zona del port.

"Hem estès la mà, el braç i el cos sencer" de cara a aconseguir un acord, però "no ha sigut possible", ja que el que demanava el denunciant "no era raonable", ha asseverat el director.

En este sentit Sánchez ha afegit que "com a empresa complim amb la llei" i que "als decibels als quals es va arribar en 2013, enguany no s'arribarà". Des del punt de vista tècnic "enguany és radicalment diferent al que es va fer en 2013, ja que s'introduïxen moltes millores de so distribuïdes per tot el recinte", a més de la instal·lació de limitadors i pantalles d'aïllament acústic.

Després d'un 'sold out' en entrades i abonaments per als concerts, la direcció de l'Arenal Sound ha anunciat que el pròxim 21 de juny, a partir de les 18.00 hores, eixiran a la venda els abonaments per al càmping Arenal que tindran un preu d'entre 5 a 60 euros i, l'endemà, 22 de juny a les 18.00 hores, es posaran a la venda els de el càmping Malvarrosa, amb un preu d'entre 5 i 45 euros.

SOUNDER BUS

L'organització també posa a disposició el Sounder bus "perquè els assistents es puguen desplaçar en la zona Malva-rosa i connectar-los amb la platja, així com que es puguen traslladar al nucli urbà i es puguen desplaçar a les diferents poblacions de la província". Este servici estarà disponible a partir del dia 23 de juny.

Pel que fa a nous artistes i actuacions en el festival, Sánchez,

ha anunciat als mitjans que "el pròxim 23 de juny es comunicarà un nou artista i el 26 de juny serà el tancament del cartell".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento