Comunitat Valenciana

El pròxim curs comptarà amb 1.000 docents més per a aconseguir una educació "el més personalitzada possible"

  • El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig, ha avançat este dijous que el pròxim curs el sistema educatiu públic no universitari comptarà amb 1.000 docents més, que se sumen als 3.000 incorporats este curs, amb l'objectiu d'avançar en l'objectiu d'aconseguir "una atenció el més personalitzada possible" per a tots els xiquets.
Imatge d'arxiu d'un docent
Imatge d'arxiu d'un docent
GVAEDUCACIO
Imatge d'arxiu d'un docent

Així ho ha assenyalat Puig en la sessió de control al 'president' davant la pregunta del portaveu de Podem, Antonio Montiel, que ha lamentat el "sobredimensionamient" de les borses d'interins, després de les "retallades promogudes pel PP amb la coartada de la crisi" i ha criticat que més del 20% del professorat estiga en eixa situació de temporalitat.

A més, ha retret al Consell els "problemes de gestió, planificació i falta de diàleg" en qüestions com l'exigència de la capacitació en valencià del professorat interí, amb més de 1.000 docents que "no podran demanar plaça al juliol" per no tindre-la i als quals s'oferix ara un pla de xoc que, ha indicat, podria haver-se'ls oferit mesos arrere per a no provocar una situació "d'inseguretat".

Puig ha repassat algunes dades sobre la inversió de la Generalitat en educació, amb un pressupost enguany de 4.526 milions d'euros, una quarta part del pressupost total de l'administració i que suposa un increment del 5,40% respecte a 2015. També ha recordat que s'ha doblat la quantitat destinada a formació del professorat, amb 21 milions, i ara les substitucions es cobrixen en 5 dies i es paguen sexennis al personal interí.

"EL MALSON DE CIEGSA"

Ha advertit, no obstant açò, que la construcció del sistema educatiu valencià no era "només despertar del malson de Ciegsa" i les infraestructures, encara que ha indicat que cada dia apareixen noves notícies com que "es pagaven apartaments en el carrer Colom (de València) quan no tenien diners per a acabar amb barracons" perquè "el fonamental són les persones, el capital humà, els professors, aquells que poden garantir una educació de qualitat".

Per a aconseguir-ho, ha explicat que s'ha apostat per reduir les ràtios i augmentar el nombre de professors: "Volem aules amb menys alumnes, amb més tutors que tinguen docents de suport".

Amb este objectiu, ha prosseguit el cap del Consell, es comptarà el pròxim curs amb 1.000 docents més en les aules i es convocaran 5.000 places públiques entre 2018 i 2019, per a aconseguir també incrementar l'estabilitat del professorat.

Puig ha admès que sempre "tot es pot millorar" i ha reconegut que quan la interinitat "es cronifica hi ha molts problemes que acaben perjudicant molt el sistema", mentre que sobre la capacitació, ha defès la voluntat "permanent" del Consell de trobar una solució i ha assenyalat que "l'únic límit és la llei" en eixa capacitat de diàleg.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento