Comunitat Valenciana

Puig anuncia la intenció de convocar una "mobilització unitària" entorn del 9 d'Octubre per l'infrafinançament

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defès este dijous la necessitat d'articular "una resposta de caràcter ciutadà" davant l'infrafinançament i infrainversió que patix la Comunitat Valenciana i ha anunciat que el Consell treballarà conjuntament amb tots els grups per a convocar "una mobilització unitària entorn del 9 d'Octubre", Dia de la Comunitat, per a reclamar eixe tracte just i equitatiu al Govern.
Ximo Puig en las Corts en una imagen de archivo
Ximo Puig en las Corts en una imagen de archivo
INMA CABALLER/CORTS VALENCIANES
Ximo Puig en las Corts en una imagen de archivo

Així ho ha avançat en la sessió de control al 'president' en les Corts davant la pregunta del portaveu de Compromís Fran Ferri sobre el full de ruta del Consell per a convocar la societat valenciana a una "gran mobilització unitària per a reclamar un tracte just" davant la proposta realitzada en eixe sentit per sindicats i patronal en la reunió del Comité de Seguiment del Finançament Autonòmic celebrat el passat 5 de juny en el Palau.

Per al parlamentari de Compromís, la regió té diversos problemes, que ha resumit en "aquells que diuen ací una cosa i una altra a Madrid" i en "la invisibilitat davant els quals governen", que tracten els cinc milions de valencians com a "colònia" que tan sols ha de "callar i pagar". Per açò, ha recolzat que es convoque "una mobilització sense precedents, unitària" com la qual en 1977 reclamava el dret d'autonomia, que s'ha convertit en una autonomia trampa". "No podran davant un poble unit", ha advertit.

Puig, per la seua banda, ha explicat que malgrat el treball realitzat per a la "reparació, reconstrucció i renaixement" de la Comunitat, hi ha "un greu problema" que li impedix créixer més ràpid i de manera més inclusiva i que també impossibilita la millora dels servicis i "hipoteca el futur com a poble", que consistix en l'infrafinançament, la infrainversió del Govern i la "llosa" del deute.

Des del primer dia, ha remarcat, s'ha treballat per a "fer visible el problema valencià i acabar amb el pegat pervers del FLA" des d'una perspectiva propositiva i no victimista, tractant d'unir la societat valenciana en eixa demanda d'aconseguir "un encaix just de la Comunitat Valenciana a Espanya" basat en un finançament i inversió "justes" i la lleialtat institucional.

En la reunió de la comissió de seguiment del treball que s'està desenvolupant a Madrid de cara a la reforma del model de finançament, ha detallat Puig, es va posar damunt de la taula una proposta "fonamental" per a articular "una resposta de caràcter ciutadà" davant la situació actual des d'un "esperit d'unitat pot portar a superar el problema valencià".

Per això, ha anunciat que se'n va a treballar conjuntament amb tots els grups, inclosos aquells que no tenen representació en les Corts, així com amb altres entitats socials, per a una mobilització unitària entorn del 9 d'octubre perquè és "un problema de la societat valenciana" i ha recordat la manifestació de 1977 en la qual "hi havia banderes de diferent color" però es defenia un objectiu comú.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento