Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat concertarà l'assistència de 30.000 pacients amb càncer

  • El nou contracte per a derivar pacients oncològics, el 15% d'ells casos nous, serà d'uns 54 milions d'euros.
  • Tindrà una durada inicial de dos anys i podrà prorrogar-se de mutu acord fins a una durada màxima de 10 anys.
  • L'Administració valenciana vol adaptar la concessió, que fins ara estava en mans de l'IVO a la nova llei.
Servicio De Oncología Médica
Servicio De Oncología Médica
HOSPITAL MESA DEL CASTILLO
Servicio De Oncología Médica

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública preveu concertar l'assistència integral d'uns 30.000 pacients oncològics a l'any, un 12% d'ells casos nous i la resta seran pacients en tractament o seguiment, per un import d'uns 53,7 milions d'euros, amb caràcter orientatiu, ja que el preu real quedarà fixat pels serveis efectivament prestats.

L'acord d'acció concertada que se subscriga tindrà una durada inicial de dos anys des de la formalització, encara que podrà prorrogar-se de forma successiva, anual i de mutu acord fins a una durada màxima de 10 anys. En la resolució es declara la urgència de la convocatòria.

Així figura en les condicions del concurs per a la prestació assistencial integral oncològica, publicades en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, una assistència que fins ara venia prestant l'Institut Valencià d'Oncologia (IVO). Ara haurà de ser un professional de la xarxa pública qui autoritze derivar un pacient a l'entitat concertada.

L'acord inclou des de la confirmació diagnòstica, el tractament oncològic i el seu seguiment posterior fins a un màxim de cinc anys i preveu que entre el 20% del total de pacients atesos requerirà un ingrés hospitalari.

Així, les condicions estableixen que, de forma general, la primera consulta no sobrepassarà els set dies naturals des de la data de petició d'atenció i l'inici de l'assistència no superarà els 10 dies a partir de la data de la primera consulta. A més, l'entitat haurà d'informar cada mes a l'administració dels temps de demora.

L'acció concertada inclou l'assistència integral dels pacients amb problemes oncològics que resideixen i formen part de la població protegida dels departaments de salut de la Comunitat amb cobertura pública.

El Consorci Hospital General de València s'ha adherit a aquest acord i els gestors dels departaments de gestió privada podran també adherir-se. Per a garantir la continuïtat assistencial, els pacients que estaven sent atesos abans d'aquest acord a càrrec del sistema públic en l'entitat que resulte triada seguiran rebent atenció sense necessitat de demanar una nova autorització

El contracte amb l'IVO va expirar en 2016

El 31 de desembre de 2016 va finalitzar el concert que tenia l'IVO amb la Conselleria i amb aquest concurs, l'Administració pretén adaptar la concessió a la nova llei. La fundació IVO està estudiant “fil per randa” les condicions exigides per a decidir si es presenta.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento