Comunitat Valenciana

Marzà reitera que el decret plurilingüe està fonamentat i acusa el PP de buscar "la radicalitat i rèdit partidista"

  • El conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha assegurat este dilluns que el decret de plurilingüisme és "plenament" conforme a dret, "està fonamentat pedagògicament" i que "vetla per l'interés general i la igualtat d'oportunitats" de tots els ciutadans. Tant és així, ha defès, que el termini per a presentar recurs s'ha acabat i el Ministeri d'Educació, que és qui té competències, "no ha presentat cap recurs, que és el que haguera fet si haguera vist alguna irregularitat", com sí ha fet en unes altres.
Vicent Marzà i Miquel Soler
Vicent Marzà i Miquel Soler
EUROPA PRESS
Vicent Marzà i Miquel Soler

"Queda clar" doncs, ha argumentat Marzà, que "és el PPCV el que està intentant tibar", el que "busca la radicalitat en els seus discursos, la tensió per la tensió i traure rèdit partidista", sense mirar que els xiquets i xiquetes han de tindre oportunitat d'aprendre les tres llengües, "després de 20 anys de fracassos amb el model d'ensenyament que hi havia fins ara".

El conseller ha realitzat estes declaracions després de la presentació del procés participatiu de la Llei Integral Valenciana d'Educació (LIVE), en ser preguntat per si la suspensió cautelar del decret plurilingüe està afectat el procés d'admissió de l'alumnat en els centres, una cosa que el conseller ha assegurat que s'està fent amb total "normalitat".

En este sentit, ha aprofitat per a llançar un missatge de "tranquil·litat" a les famílies, atés que "el procés d'admissió no té res a veure amb el decret de plurilingüisme, ni amb les decisions judicials sobre el decret".

"Amb tota la normalitat s'ha seguit el procés -d'admissió- que continuarà de cara a l'any que vé i els xiquets aniran a escola, als centres que han escollit les seues famílies", més del 90% a centres escollits entre les seues primeres preferències, ha destacat.

"GENT D'ORDE"

Pel que fa al decret plurilingüe, Marzà ha asseverat que en el seu departament són "gent d'orde". "Nosaltres complim les lleis, complim també les resolucions judicials, complim i seguirem complint, la qual cosa fem és donar tranquil·litat i vetlar per l'interés general dels xiquets i xiquetes que volem que aprenguen de veres i de forma efectiva tres llengües: castellà, valencià i anglés, cosa que fins ara no havien passat", ha assenyalat.

Al seu entendre, "aquells que no volen que això passe són els que estan intentant tibar, alarmar la gent i traslladar una sensació de caos que no existix en els centres educatius i que no respon les necessitats reals dels nostres alumnes".

El titular d'Educació ha asseverat que estan responent les necessitats de formació de l'alumnat i a totes les disposicions legislatives i resolucions judicials i ha assegurat estar "tranquil" perquè "el procediment que s'ha seguit per al decret ha sigut plenament d'acord a dret i fonamentat pedagògicament".

Així ha augurat: "com estem complint estem tranquils i plenament confiats que tots seguirà avant, nosaltres complim tot allò hi ha damunt de la taula i si no ha presentat recursos qui és competent és perquè ha vist que no hi ha cap il·legalitat". La pròpia Fiscalia deia la setmana passada, ha recordat, "que els alumnes tenen els drets garantits i que de fet és una aposta per millorar l'educació en llengües en el nostre territori i que en cap cas es vulnera cap dret".

El conseller, que s'ha mostrat el seu "profund respecte" al treball de jutges i fiscals, està convençut que "no hi ha dificultat" per a aplicar el decret perquè "ha seguit tots els mecanismes de seguretat jurídica". "Estem completament tranquils i aplicarem allò que ens diga i sobretot vetlarem per l'interés general, generant més oportunitats a les famílies".

Ha criticat així a aquells que "volen negar les seues oportunitats" quan "han fracassat en l'ensenyament de llengües; tots sabem que no es domina de forma efectiva l'anglés, ni de forma generalitzada el valencià i que és millorable el nivell del castellà", ha apuntat.

En la mateixa línia, el secretari autonòmic d'Educació i Investigació, Miquel Soler, ha demanat "que es concrete què s'està incomplint i a partir d'ací podrem contestar". S'ha referit així a l'advertiment del grup parlamentari popular en les Corts, que podria haver-hi prevaricació en la convocatòria d'estades en l'estranger de professors, en "desenvolupar" el decret plurilingüe suspès, i ha reclamat que "si algú pensa que això cal suspendre-ho perquè no és bo que el professorat valencià millore el seu nivell d'anglés que ho diga. I que diguen que eixe curs és un incompliment de la sentència".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento